Boyundaki Sarkmalar Tarih Oluyor

Boyundaki Sarkmalar Tarih Oluyor

Yakın zamana kadar, kırışma, sarkma, yağlanma gibi yaşlılık izlerini taşıdığı halde gençleştirmenin mümkün olmadığı boyun bölgesi, günümüzde estetik cerrahideki gelişmeler sayesinde daha diri ve genç görünüme kavuşturulabiliyor.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Beyhan Çakır, yüzdeki küçük bir problemin kolayca fark edilebildiği gibi, görülebilir bir bölge olan boyundaki görünüm bozukluklarının hemen dikkat çektiğini kaydetti.
Boyun bölgesindeki görünüm problemlerinin iki gruba ayrılabileceğini söyleyen Dr. Beyhan Çakır, "İlk grupta daha erken yaşlarda olan yağlanma ve dolgunluk problemleri varken, ikinci gruba boyunda sarkma ve kırışıklıkların ön planda olduğu daha ileri yaşlardaki kişileri koyabiliriz. Çene altındaki yağlanmaya çenenin küçük ve geride olması da eklenirse sorun daha da ağırlaşır" dedi.
İLERİ YAŞ GRUPLARINDA CERRAHİ TEKNİKLERE İHTİYAÇ VAR
Boyun estetiğinin tek başına yapılabildiği gibi yüz germe ve gençleştirme ameliyatları ile birlikte de yapılabileceğini belirten Op. Dr. Beyhan Çakır, "Çene altındaki yağlanmanın ana problem olduğu genç grupta çene altından yağ alınması, gerekiyorsa çene ucuna yağ enjeksiyonu gibi işlemlerle sorunu çözebilirken ileri yaş grubunda daha detaylı cerrahi tekniklere ihtiyaç duyarız. Sadece yağlanmanın olduğu genç yaş grubunda lokal anestezi altında vakumla yağ alma yeterli olabilir iken gevşeme ve deride sarkma durumlarında genel anestezi altında sıkılaştırma ve germe işlemleri yapılabilir" diye konuştu.
DOĞAL SONUÇ ALMANIN EN EMİN YOLU CERRAHİ YÖNTEMLER
Boyun estetiğine yönelik olarak uygulanan yöntemler gözden geçirildiğinde, doğal bir sonuç alabilmenin en emin yolunun cerrahi yöntemler olduğunu vurgulayan Çakır, sözlerine şöyle devam etti:
"Cerrahi yöntemler daha kesin sonuçlar sağlaması yanında etkisi uzun süre devam eden işlemlerdir. Boyun estetiğinde bazı teknikler basit ve hızlı olmaları nedeniyle cazip görünse de her hasta için uygun olmaması, sonuçların öngörülememesi ve kalıcılık göstermemesi bu yöntemlerin yetersizlikleridir. Bunlar radyofrekans ve ultrason dalgalarının kullanıldığı birtakım cihazlar ya da iple askılama olarak sayılabilir. Cihaz uygulamalarının sonuçları kalıcılık ve belirgin düzelme açısından en zayıf olanıdır. İple askılama işlem sırasında gerginlik sağlasa da geriye dönüşün çabuk olması ve boynu germek için kullanılan ipliklerin gergin bir hat şeklinde rahatsızlık hissi verebilmesi memnuniyetsizliğin ana nedenleridir."