Bozbey: "Bursaspor siyaset üstüdür"

Bozbey: "Bursaspor siyaset üstüdür"


Bozbey, Bursaspor’un siyasete alet edilmemesi gerektiğini ve Nilüfer’de yıllarca bu şekilde bir anlayışla görev yaptıklarını, bu anlayışı Büyükşehir’e taşıyacaklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa BozbeyBursasporluyuz.org’a önemli açıklamalarda bulundu. Yeni stat ve Atatürk Stadyumu ile ilgili projelerinden bahseden Bozbey, Bursaspor’a siyasetin karışmasına her fırsatta karşı olduklarını belirtti. Mustafa Bozbey; “Biz Bursaspor’un yanında olacağız, şehrimizin değerine nasıl kalıcı gelir bırakabiliriz diye düşüneceğiz. Bursaspor’un siyasete alet edilmesine karşıyım. Bursaspor söz konusuysa siyaset ceketimizi çıkarıp, formamızı giyeriz, atkımızı takarız öyle düşünürüz.” dedi.

– Bursaspor Kulübü Genel Kurulu Üyeliğinde 20. yılınızı doldurarak Bursaspor Divan Kurulu Üyesi oldunuz. Bursaspor’a Genel Kurul üyesi olurken bir amacınız var mıydı?

Bursaspor sevdadır, bu şehrin birleştirici gücüdür. Benim de tek amacım sevdamın belgesini almaktı. Bu konunun sevda olduğunu da Nilüfer Belediyesi’nde yaptıklarımızdan anlayabilirsiniz. Şimdi burada yaptıklarımızı anlatmaya gerek yok, çünkü bu bir gönül işi. Takdir Bursasporlu kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, ağabeylerimizindir.

– Bursaspor camiasında siyasetin Bursaspor Kulübü içerisinde etkin bir rol oynamasına hoş bakılmıyor. Siz bir Belediye Başkanı olarak Bursaspor’a ne kadar yakın ne kadar uzaksınız?

Bursaspor’un kalbine yakınız, siyasetine uzağız. Çok net. Yıllarca bunu yaptık. Yıllarca da Bursaspor’un siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledik. Lafı dolandırmadan net bir şekilde söylemekte fayda var. Biz göreve geldiğimizde ayrandan, pastadan para kazanmak için Bursaspor markasını kullanmayacağız, biz Bursaspor Genel Kurulu’na otobüsle adam taşımayacağız. Biz birileri gibi telefonla üyeleri arayıp ya da aratıp, ‘şuna oy verin’ demeyeceğiz. Biz Bursaspor’un yanında olacağız, şehrimizin değerine nasıl kalıcı gelir bırakabiliriz diye düşüneceğiz.

Mustafa Bozbey

– Her ne kadar siyasetin kulübe sirayet etmesi camiaca istenmese de Nilüfer Belediye Başkanı olarak, Bursaspor Kulübü’nün şampiyonluk yaşamış kadrosunu onore ettiniz. Merhum Şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı’nın adını verdiğiniz bir stadyum yaptınız. Bu size bir sempati oluşturdu. Bu projeleri yaparken hedefiniz neydi?

 Ben dillendirmek istemedim ama siz bir kısmını saydınız. Biz bu hizmetleri gönlümüzle yaptık, Bursa’mızın Bursasporluluk ruhunu daha da benimsemesi için çaba gösterdik. Rahmetli İbrahim Yazıcı’nın bir tesise adının verilmesi gerekiyordu. 16 Mayıs 2010’da yaşadığımız futbol devriminin Nilüfer sınırları içerisinde ölümsüzleşmesi gerekiyordu. Biz de bunu yaptık. Bursaspor söz konusuysa siyaset ceketimizi çıkarıp, formamızı giyeriz, atkımızı takarız öyle düşünürüz. Her zaman dediğim gibi Bursaspor siyasetten uzak olmalı.

-Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayısınız ve Bursaspor’un en büyük sıkıntılarından birisi de Büyükşehir Belediye Stadı’nın (Timsah Arena) eksiklikleri olarak göze çarpıyor. Gerek stadın bitmemesi gerekse çevre düzenlemesinin yapılamaması ve metro ile ulaşım sorunları ilk akla gelenler oluyor. Siz seçimi kazanırsanız stadyum ile ilgili ne gibi hamleler yapacaksınız?

Birilerine göre stat bitmiş, hatta mart ayında Timsah’ın kafasını bitireceğim diye söz vermişti, o da bitmedi. Maalesef ki Bursa’mızda her iş böyle yürüyor. Plansızlık hakim. Bunun en güzel örneğini de statta yaşadık. Öncelikle stadın yanlış yere yapıldığını söylememiz gerekir. İlk hata buradan başlıyor. O dönemde stadyumun bu bölgeye yapılmasının hata olduğunu, kentin trafiğini allak bullak edeceğini söylemiştik. Bir de üzerine hastane yapıldı. Bu şehre sormadan, katılımcı bir anlayışla yönetilmemesinden oluyor. Aslında yeni stadyum yine Atatürk Stadı’nın olduğu bölgeye yapılmalıydı. Zemine inilip 35 bin kişilik stat olmalıydı. Bakın Konya, Eskişehir milli maç alıyor ancak biz en son milli müsabakayı Atatürk Stadı’nda izleyebildik. Yazık değil mi, ayıp değil mi bu şehrin yaşayanlarına. Şimdi zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyoruz. O yüzden göreve geldiğimiz andan itibaren stadın büyük eksiklerini tamamlayacağız. Önce de adını değiştireceğiz. Stadın ismini katılımcı bir anlayışla halkımız belirleyecek. Stat bölgesini 24 saat yaşayan bir alan haline getirmeliyiz. Bununla ilgili de çalışmalarımız mevcut. En önemlisi de taraftarımızın en kısa yoldan stadyuma ulaşabilmesi. Bunun için de önemli çalışmalarımız mevcut. Acemler trafiğini rahatlatacak çevre yolları yapılacak. Ayrıca stadyuma rahat ulaşmak adına altgeçit devreye girecek. Hizmet halka götürülür, halk hizmete gitmek için çaba göstermez. Biz de hizmeti hemşehrilerimize götürmenin amacındayız.

– Projeleriniz arasında Bursa Atatürk Stadı ile ilgili bir çalışmanız var. Atatürk Stadyumu tam anlamıyla Bursasporlulara ait mi olacak?

Atatürk Stadı kabul edilse de edilmese de Bursasporlular’a aittir. Biz göreve geldiğimiz zaman özellikle bu konunun üzerine eğileceğiz ve Atatürk Stadı Bursasporlular’ın anılarını tazeleyeceği, başarıları hatırlayacağı bir yer haline gelecek. Atatürk Stadı’nda o kadar çok anımız var ki; anlatmakla bitmez. Şampiyon olduğumuz anda nerede durduğumuzdan tutun, daha birçok olayda duygularımız yatıyor orada. Atatürk Stadı’nın ruhu çok başkaydı ve maalesef karşı koymamıza rağmen yıkıldı. Benim de tabii ki çok anım var Atatürk Stadı’nda. Mesela bir anımı sizinle paylaşayım. Çocukluk yıllarımda statta karton satardım, şu andaki gibi böyle koltuklar yoktu, taraftarlar altlarına karton koyardı, hatırlayanlar vardır. Ben de maçtan önce kartonumu satar, paramız olmadığı için Kırk Merdivenlere çıkar maçı izlerdim. 15 dakika kala kapılar açılırdı ve tekrar stada gidip hem yakından maçı izler hem de kartonları tekrar toplardık. Çünkü 15 gün sonra maç var ve biz yine karton satacağız. Yani anlayacağınız hepimizin, bu şehir insanının o kadar çok anısı var ki Atatürk Stadı’nda… İşte biz de o anıları tekrar canlandıracak bir yer haline getireceğiz Atatürk Stadı’nı. Bursaspor’a ait olacak ve kulübümüze gelir kazandıracak bir tesisimiz bulunacak. İçerisinde 1950’lerdeki tribünün aynısını tekrar yapacağız. Nilüfer’de yaptığımız gibi Atatürk Stadı’nda da şampiyonluk anı duvarı oluşturacağız. Bursaspor sadece şampiyonluktan ibaret değil tabii. ‘Biz şampiyon takımı tutmadık, tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık’ diyen bir taraftar grubumuz var. O yüzden Bursasportarihine ismini altın harflerle yazdırmış, başkan, yönetici, teknik direktör, futbolcu ve taraftarların da isimleri Atatürk Stadı’nda yaşayacak. Bursasporumuzun doğuşunu simgeleyen Acar İdman Yurdu, Akınspor, İstiklal, Pınarspor, Çelikspor’dan oluşan 5 yıldızın hikayesi de Atatürk Stadı’nda bulunacak. Belki en önemlisi de spor müzesi olacak. Şehir dışından hatta yurt dışından gelen turistler Bursa’nın doğal, tarihi güzelliklerinin yanı sıra yapılacak müzeyi de gezecek, Bursasporumuzun Atatürk Stadı’nda yaşadığı başarılar hakkında bilgi sahibi olacak. Biz de anılarımızı ölümsüzleştirmiş olacağız.