Bozbey: Cumhuriyet Bayramları eski coşkuyla kutlanmıyor!"

Bozbey: Cumhuriyet Bayramları eski coşkuyla kutlanmıyor!"

Nilüfer Belediyesi, Cumuhriyet 92. yılı kutlamalarına gün boyu devam etti. Akşam ise Fatih Sultan Mehmet Bulvarı boyunca yapılacak “sessiz yürüyüş” ile de Nilüfer Belediyesi dünyaya barış mesajı vermeyi hedefliyor. Saat 19.00’da Acıbadem Kavşağı'ndan başlayacak yürüyüşe Başkan Mustafa Bozbey de katılacak. Sessiz olarak yapılacak yürüyüşün sloganı ise “Benim Cumhuriyetim! Cumhuriyet Benim”. Saat 21.00’de vatandaşlar Sarı Zeybek, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi film ve belgesellerin müziklerini yapan sanatçı Fahir Atakoğlu’nu dinleyecek.
Her sene olduğu gibi bu sene de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaları için önemli faaliyetler yaptıklarını belirten Bozbey, “Ancak üzüldüğüm bir nokta var. O da, Cumhuriyet Bayramlarının artık eskisi gibi coşkuyla kutlanmıyor olmasıdır. Eskiden okullarda da, devlet kurumlarında da, sokaklarda da herkes bayramı kutlardı. Ancak bu gelenek yavaş yavaş bitmeye başladı. Biz Nilüfer Belediyesi olarak Cumhuriyet Bayramının sokaklarda kutlanması gerektiğini düşünerek her sene bu tür yürüyüşler yapıyoruz” diye konuştu.
Cumhuriyet için konser vermekten gurur duyduğunu belirten Fahir Atakoğlu, konserin son derece coşkulu geçeceğini belirtti.