Bozbey makamını Çaylı Mahallesi'ne taşıdı

Bozbey makamını Çaylı Mahallesi'ne taşıdı

Mahalle halkıyla da görüşen Bozbey, kırsaldan göçün engellenmesi için ürün çeşitliliğinin artırılması gerektiğini söyledi.  ‘Başkan Burada’ sloganıyla makamını her hafta cuma günleri Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Çaylı Mahallesi oldu.
Bozbey, günboyu kaldığı Çaylı Mahallesi’nde karavanında çalışmalarını yürüttü. Başkan Bozbey ile görüşmek için randevu alanlar da Çaylı Mahallesi’ne gelerek görüşmeyi buradaki karavanda gerçekleştirdi.
Bozbey, Çaylı Mahallesi’nin sıkıntılarını da yerinde dinledi. Çaylı Muhtarı Hasan Arslan ile bir araya gelen Başkan Bozbey, kırsaldan şehre göçün engellenmesi için ürün çeşitliliğinin artırılması gerektiğini söyledi. “Kırsal bölgelerin en büyük sıkıntısı buralarda yaşayan kalitesini yükseltecek bir gelirin olmaması” diyen Bozbey, maksatlarının bütün Nilüfer’i şehir imkanlarıyla buluşturmak olduğunu vurguladı.
Başkan Bozbey kırsal mahallelerin kalkınması için yapılacaklar konusunda şöyle konuştu: “Örnek Çiftçi Modeli ile kırsal mahallelerimizi kalkındırmayı hedefliyoruz. Eğer bu mahallelerimiz kalkınırsa kimse şehre gidip orada yaşamayı düşünmeyecek. Hayat standartlarının yükseltilmesi için gelir getirecek yeni ürünlerin bu bölgelerimize kazandırılması gerekiyor. “Örnek Çiftçi” uygulamasıyla başlattığımız projeyi daha da geliştirerek, alternatif ürünler için gerekli olan fide ve fidan gibi materyalleri Belediyemiz bünyesinden karşılayarak bu çiftçilerimiz vasıtasıyla mahallelerimizde diktirebiliriz. Zeytinciliğin yanına gelir getirecek farklı ürünleri de ekleyerek kırsaldan göçün önüne geçilmiş olunur” dedi.