Bozdağ: Menbiç için çok net bir takvim var

Bozdağ: Menbiç için çok net bir takvim var

Habertürk'te soruları yanıtlayan Bozdağ, Menbiç ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

ABD Dışişleri'nden teyit: ABD ile Türkiye'nin onayladığı Menbiç yol haritası, YPG'nin çekilmesini içeriyor

"Çok net bir takvim var. 10 günde ne yapılacak, 1 ayda ne yapılacak diye bir takvim var. 90 gün çok açık planlanmış takvimlendirilmiş, kalem kalem tespit edilmiş durumda. Yöntem nasıl olacak, bölgedekilerin uzaklaştırılması için hangi yol haritası izlenecek bir başka hedef. Son hedef ise teröristlerin bölgeden çıkarılması, silahların alınması ve asayişin, güvenliğin sağlanması. Ön bir mütabakat sağlandı. Arzumuz ABD ve Türkiye'nin bu mütabakata bağlı kalması. PYD — YPG eşittir PKK'dır. 5 bin TIR silah verdiler, biz o zaman da itiraz ettik. DEAŞ ile mücadeleyi teröristlerle bir olarak yapmayın dedik. Onlar teröristleri tercih ettiler. Terör koridoru ve terör devletine giden bir yol vardı. Biz Fırat Kalkanı ile bu yolu kestik. Zeytin Dalı ile de DEAŞ, PYD, YPG'yi uzaklaştırmak için bir adım attık. Türkiye kendi göbeğinin bağını keseceğini net bir şekilde gösterdi. Biz çok netiz. Bizim sınanacak bir halimiz yok. Münbiç ile ilgili de aynı şeyleri söyledik. Arzumuzun gerçekleşmesi için bir mütabakat atıldı. Bu iş Münbiç ile de sınırlı değil. Fırat'ın doğusu da teröristlerden temizlenecek.

ABD YETKİLİLERİNE: FETÖ'YÜ TÜRKİYE'YE KARŞI TEKRAR KULLANAMAZSINIZ

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde sorun alanları var. Biri PYD-YPG konusunda ABD ile Türkiye'nin aynı yerde durmaması. s-400 konusu var. Üstü kapalı Türkiye'ye uygulanan silah ambargosu var. Rahip Brunson konusu, Mehmet Hakan Atilla konusu ve FETÖ konusu var. Bizim güvenliğimiz ile ilgili konularda bize yardımcı olsunlar, ABD'nin güvenliği ile ilgili konularda biz onlara yardımcı olalım. Türkiye, Gülen'in iadesi konsuunda eksiksiz dosya verildi. Benim gördüğüm ABD FETÖ'yü himaye ediyor, koruyor. FETÖ'yü Türkiye'ye karşı kullanırım diye düşünüyorlar. ABD yetkililerine sesleniyorum. FETÖ'yü bir daha Türkiye'ye karşı kullanamazsınız. Bunlar kullanışlı malzeme vasfını yitirdi. Şu anda Pensilvanya'da Türkiye'ye karşı her türlü terör faaliyetini güvenli bir şekilde yürütüyor. Türkiye, ABD'nin yaptığını yapsa ABD ne düşünürdü? Müttefiklik hukukunun gereği yapılmalı.

KANDİL'E OPERASYON: SEÇİME GİDERKEN TERÖRLE MÜCADELE ETMEYECEK MİYİZ?

Bozdağ'ın açıklamaları devamla şöyle:

Türkiye PKK terörü ile etkin ve kararlı bir mücadele yürütüyor. Terörle mücadelenin vakti, zamanı olmaz. 7 gün, 24 saat, 365 gün sürüdürülüyor. Bugün itibarı ile bölücü terör örgütü planlı eylem yapabilme kabiliyetini büyük ölçüde kaybetmiştir. Bölücü terör örgütü dışarıda eğitimler vererek Türkiye'ye sokuyor. Kandil'den yönetiliyor. Tehdidi sınır dışında imha etme gibi bir politikayı uzun zamandır hayata geçirmiş durumdayız. TSK'nın değişik birlikleri Irak'ın kuzeyinde operasyonları sürdürüyor. Operasyonlar uzun süredir sürüyor. Kandil terörün yuvası. Daha öncede geniş kapsamlı hava harekatları yapıldı. Gerektiğinde karadan da harekat olacaktır. Seçime giderken yapılır mı, yapılmaz mı diye söylenecek diye terörle mücadele etmeyecek miyiz? Vatandaşımızı şehit etmesini mi bekleyeceğiz. Teröre operasyon yapacağız diyoruz, ses CHP'den geliyor. Terörist orada yok diyor, teröristler çıkıyor biz buradayız diyor. CHP teröristlerin avukatlığını mı yapıyor? Biz CHP'nin mantığı ile hareket etseydik teröristler eylem yapmaya devam edecekti.

'SÜLEYMAN ŞAH'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRİLMİŞ BİR KONU YOK'

(Süleyman Şah Türbesi yerine taşınacak mı?) Şu anda o konu üzerinde konuşulmuş değerlendirilmiş bir konu yok. Şu an güvenli bir yerde, askerimiz koruyor. Şu an alınmış bir karar ve takvim yok.

'MUHALEFETİN TEK AMACI SEÇİMİ İKİNCİ TURA BIRAKTIRMAK'

Akşam saat 20.00, 22.00 arası seçim ilk turda biter. Araziye bakınca bunu görüyoruz. Muhalefete bakınca da bunu görüyoruz. Muhalefet ilk turda biteceğini düşünse tek aday üstünde anlaşırdı. Muhalefetin tek hedefi ikinci tura bıraktırmak. Bu iş birinci turda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın galibiyeti ile neticelenecek, bunu onlar da biliyor. Parlamentoda bir çoğunluk gayreti içindeler. Cumhurbaşkanlığı Seçiminden umudu kestiler. Tayyip Bey'in elini kolunu bağlayalım hesaplıyorlar. AK Parti ve MHP'den sisteme karşı olan hayır verdi. Ama bunların cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'dır. Hayır verenlerin ciddi bir kesimi AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza vereceklerdir. Görünen köy kılavuz istemez. Ben Yozgat'ı biliyorum. Siirt'e, Erzurum'a vs. gittim. Partimize dönük yaklaşım çok iyi. 3 Kasım'dan daha olumlu bir hava görüyorum.

'İNCE BENİ ÇOK KULLANIYOR, RAHATSIZIM'

Sayın İnce beni çok kullanıyor. Umreye gittiğini söylemek için beni kullanıyor. Sayın İnce iki üç günde bir ibadetini söylüyor. Siyaset meydanında beni de rahatsız ederek kullanmasından rahatsızım. Öyle olmaması gerekir.

'MHP'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ AMA AF GÜNDEMİMİZDE YOK'

Doğu'da vatandaşın iradesini yansıtmak için önlem aldık. Her sandıkta parti temsilcileri var. Partilere her sandık sonucu link olarak veriliyor. Bir sandıkta hile olması için dört partilinin anlaşması lazım. Kim diyorsa sandıkta hile yapılıyor, yalan söylüyor. Muhalefetin bunu söylemesinin nedeni kaybetmeye bahane hazırlamak. Sayın Bahçeli'nin açıklamaları var. Bu seçimden sonra da birlikteliğe devam edeceğim dedi. Devletin yönetim şekli baştan aşağı yenilecek. Büyük reformlar yapılacak. MHP'nin desteği çok önemli. MHP ile cumhur ittifakı yaptık ama partilerin söylemi aynı. MHP af konusunu ifade edebilir ama bizim af konusunda bir düşüncemiz yok.

BEDELİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusunda bir sorun olduğu belli. Şu an bunu yapabilme ihtimali yok. Yeni dönemde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Bu parlamentonun işi.