Bozüyük’te Otopark Yerleri Kiraya Verilecek

Bozüyük’te Otopark Yerleri Kiraya Verilecek

Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan meclis toplantısı 2.’inci bileşimi Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
İki gündem maddesi ile yapılan toplantıda stratejik plan ve ana cadde ile bazı sokaklarda otopark yerlerinin belirlenerek kiraya verilmesi konuları görüşüldü. Toplantıda ilk olarak ana cadde ile bazı sokaklarda otopark yerlerinin belirlenerek kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında Plan ve Bütçe Komisyonunun almış olduğu karar oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar ile belediye önünden başlayarak İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında kalan ana caddenin her iki tarafı ve Necatibey Caddesi üzerinde belirlenen park alanlarının kiraya verilmesi için ihaleye çıkarılması konusunda encümene yetki verildi.
İlçe genelinde Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi, İsmet İnönü Caddesi ve Necatibey Caddesi üzerinde ücretli otopark uygulamasına geçilmesine karar verildi. Vakıfbank Şubesi önünde bir adet engelli ve resmi araç yeri bırakılmasına, Zübeyde Hanım Sokak ile Dr. İsmail Bey Caddesi arasında Cemalettin Köklü parkı önüne 1 adet engelli 2 adet resmi araç park yeri bırakılmasına, belirlenen otopark yerlerinden park ücreti olarak bir saat için 1 TL ve sonraki her bir saat için 1 TL ücret alınmasına, ücretli otopark uygulamalarının 09.00 ile 19.00 saatleri arasında uygulanmasına ve dini bayramlarda ve pazar günü ücretsiz olmasına karar verildi.
Ardından stratejik plan görüşmeleri yapıldı. 5018 Sayılı Kanunun 9. maddesi ve 5393 Sayışı Belediye Kanunu’nun 18.Maddesine göre Belediyenin 2015-2019 yılları stratejik planı meclis üyelerinin incelemelerinin ardından yapılan oylama sonrasında oy birliği ile kabul edildi.