Btso Üyeleri Automechanıka’nın Nabzını Tuttu

Btso Üyeleri Automechanıka’nın Nabzını Tuttu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarları Fuarı’nı (Automechanika) gezdi.
Bursa iş dünyası, dünyaca ünlü firmaların buluştuğu fuarlarda, sektörlerinin nabzını tutuyor. Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Automechanika’ya Bursa’dan 28 firma katıldı. BTSO Meclis Üyesi İbrahim Gülmez başkanlığındaki heyet, ‘Automechanika’yı mercek altına aldı. Heyet, fuar ziyaretinin ardından Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Ekonomi Günü etkinliğine katıldı. Bursalı iş adamları, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Ekonomi Bakanlığı Frankfurt Ticaret Müşaviri Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu ile bir araya geldi. Toplantıda, Almanya ve Bursa arasındaki ticari işbirlikleri ve yatırım imkanları konuları masaya yatırıldı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO’nun 16 makro projesinden birisi olan Küresel Fuar Acentesi çerçevesinde BTSO üyelerini uluslararası fuarlarla buluşturmayı sürdürdüklerini ifade etti. İş dünyası temsilcilerinin dünyanın dört bir yanındaki fuar programlarına KOSGEB ve BTSO desteğiyle gitme fırsatı bulduğunu anlatan Burkay, “Fuarlar iş dünyası açısından büyük önem arz ediyor. Küresel Fuar Acentesi projesi ile Bursalı firmalar Almanya’daki dünyaca ünlü ‘Automechanika’yı ziyaret etti. Faydalı bir fuar organizasyonu oldu. Bursalı sanayicilerimize yönelik fuar organizasyonlarımız tüm hızıyla devam edecek" dedi.
Almanya’da yılda bir kez düzenlenen fuar, dünyanın pek çok ülkesinden firma ve ziyaretçileri Frankfurt’ta buluşturuyor. Binek, ticari, traktör, otobüs, kamyon ve tır gibi araçların yedek parça ve aksesuarlarının sergilendiği fuara 4 bin 700 civarında firma katılırken, fuarı yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti.