BTÜ’den kadın girişimcilere tam destek

BTÜ’den kadın girişimcilere tam destek

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, Bursalı kadınların ekonomik yaşama katkılarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. BTÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve KGK üyeleri üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirmeyi planladıkları ‘Mentorluk Projesi’yle ilgili Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur ile fikir alışverişinde bulundular.

“KADINLAR ÇALIŞMA HAYATINDA DAHA FAZLA YER ALMALI”

Türkiye’de 25-29 yaş grubunda eğitim ve iş hayatında bulunmayan kadınların oranının yüzde 60 olduğunu söyleyen Nurcan Özdemir, bu oranın Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasındaki en yüksek oran olduğunu belirtti. Özdemir, “Bu durumu değiştirmek adına Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Üniversite Sanayi İşbirliği Uygulama, Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz’ın da önemli katkılarıyla ‘Mentorluk Projesi’ni geliştirdik. ‘Mentorluk Projesi’ kapsamında kariyer sahibi, dallarında başarılı kadınlar, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar. Bu projeyle bayan öğrencilerin kariyer bilinçlerini arttırmayı ve öğrencilerin başarma potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

“HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ”

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karademir, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumun her alanındaki rolünün artmasını istediklerini söyledi. Karademir, “TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun geliştirmiş olduğu ‘Mentorluk Projesi’nin bu bağlamda çok önemli bir adım olacağına inanıyorum. Bu projeye her türlü desteği sağlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.