BU DA LODOS BEREKETİ

BU DA LODOS BEREKETİ

Balıkesir’in Edremit Körfezinde etkili olan lodos hayatı olumsuz etkilerken, sahile vuran ağaç ve odun parçaları vatandaşlar tarafından toplanarak yakacak olarak kullanılıyor.
Tüm Türkiye lodos çilesi çekerken, Edremit Körfezi lodosun bereketini yaşıyor. İki günden bu yana etkili olan lodos Edremit Körfezinde hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde yaşanan sağanak yağış ardından açılan ve etkisini kaybeden rüzgarla birlikte vatandaşlar sahil bölgelerine akın etti. Lodosun etkisiyle karaya vuran tonlarca odun ve ağaç parçaları dar gelirli vatandaşlar tarafından toplanarak yakacak olarak kullanılıyor. Baltaları ve çuvallarıyla sahile akın eden vatandaşlar çocuğundan gencine sahil kesiminde bulunan odunları toplayarak evlerine götürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Tonlarca odun ve ağaç parçasının biriktiği sahiller dikkat çekiyor.
Özellikle Edremit’in Zeytinli Mahallesi, Altınkum plajında biriken odun ve ağaç parçaları vatandaşlar tarafından çuvallar ve pazar arabalarıyla taşınıyor. Lodos’un bereketini yaşayan dar gelirli vatandaşlar yaşanan sıkıntılara rağmen evlerine bedava yakacak götürebilmenin mutluluğunu yaşıyor.