Bu haberi okumadan hafta sonu plan yapmayın!

Bu haberi okumadan hafta sonu plan yapmayın!

Yağışların, akşam saatlerinde Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, oluşabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre,Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların akşam saatlerinde Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege ile zamanla Marmara'nın güneybatısında yer yer kuvvetli olarak olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların, akşam saatlerinde Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek, oluşabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Çanakkale, gece saatlerinde Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bursa'da haftasonu sağanak yağışlı havanın hakim olacağı öğrenilirken sıcaklıkların 11 derece civarında seyredetmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Güney Ege'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerde yer yer hafif olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.