Bu haberi okuyun karlı çıkın!

Bu haberi okuyun karlı çıkın!

Küresel ısınmanın boyutlarının gitgide arttığı günümüzde su tasarrufu büyük önem taşıyor. Küçük önlemlerle azalan su kaynaklarından tüketimi düşürürken, faturalardan tasarruf yapmak da mümkün. İşte su israfını önlemenin kolay yolları...

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR!

- Musluklarınızda sızıntı olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Damlayan tek bir musluk, yılda binlerce varil suyun boşa harcanmasına yol açıyor.
- Banyo yapmak yerine duş almak su ve enerjinin tüketimini azaltmanın en basit yoludur. 3 dakika duş alarak, banyo yaptığınızda harcadığınız suyun dörtte birini tüketirsiniz.
- Daha az akan ekonomik duş başlıkları daha fazla tasarruf sağlar. Eski duş başlıkları dakikada yaklaşık 20 litre su püskürtürken, yeni modeller bu tüketimi dakikada 10 litreye düşürüyor. Yeni modelleri kullanan ve iki kişinin yaşadığı bir evde yılda yaklaşık 38 ton su tasarrufu yapılabilir.

HER SİFON 6 LİTRE SU DEMEK

- Açma- kapama kolu olan duş başlığı sıcaklık ayarını değiştirmeden suyu geçici olarak kapamanızı sağlar. Sabunlanırken ya da saçınızı yıkarken suyun akmasına gerek kalmaz.
- Artık her evde olması gereken tasarruflu tuvaletler, her sifonu çekişte 6 litre su tüketiyor. Eski tuvaletlerde bu miktar 13.5 litreydi. Eski tuvaletenizi değiştirmek yerine, su tankının içine suyla doldurulmuş plastik soda şişesini bırakarak suyun akışını sorunsuzca kesebilirsiniz.

ÇOK SU İSTEYENLERİ BİR ARAYA TOPLAYIN

- Benzer iklimlerden bitkiler ve yerel bitkilerle bahçe düzeni oluştururken, su tüketimini azaltmak amacıyla daha çok su isteyen bitkileri bir araya toplayın ve sağanak hortumu, minik süzgeç ya da zamanlayıcı kullanın.
- Tıraş olurken ya da dişlerinizi fırçalarken musluğunu açık bırakmayın.
- Bulaşıklarınızı elde yıkadığınızda, akan musluğun altında değil, temiz suyun içinde durulayın.