Bu kavşak Yalova’ya nefes aldıracak!

Bu kavşak Yalova’ya nefes aldıracak!

Salman, kesilenlerin yerine 1800 çınar ağacı diktiğini, yer tesliminin yapıldığını ilk kazmanın kısa sürede vurularak 9 ay içinde kavşağın bitirileceğini ifade etti
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova'nın birinci derece sorununun ulaşım ve trafik olduğunu belirterek, “Yalova’daki ulaşım sorununu çözmek için Tonami Meydanı’ndaköprülü kavşak için çalışma başlatmıştık. Bursa'dan bir firma da Tonami Meydanı’ndaki köprülü kavşak ihalesini aldı. O mesele her ne kadar ağaç kesimi ile ülke gündemine otursa da insanlar işin iç yüzünü bilmiyorlar. Yalova'da bu konuyla ilgili hiç bir tepki ve sorun yaşamadık. Zira Yalova bu sıkıntıyı biliyor” dedi.
Ulaşım sorunu nedeniyle dört yolun karşısında olan hastaneye ambulansların gitmekte zorlandığını ifade eden Salman, “Ambulansın acil vakalarda hastaneye ulaşması Türkiye ortalamalarının üzerinde. İnsanlar ambulanslarda can veriyorlar. Son 3.5 yılda orada olan kaza sayısı bin 446, yaralanan insan sayısı bin 84, ölen insan sayısı 17. 2014 yılının Temmuz ayı verilerine göre o bölgeden 78 bin araç geçtiği tespit edildi. Türkiye'nin en kalabalık bir kaç yolundan birisi. İstanbul, Bursa ve İzmir gibi 3 metropolü birleştiriyor. İnsanlar çıkıp başka bir şey yapılabilirdi diyorlar ama kimse ne yapılacağını söylemiyor. Çünkü alternatifi yok. Alt geçit yapılabilir diyorlar. Alt geçit yapılamıyor. Zira buraya 350 metre uzunluğunda bir batçık yapılacak. Karayolları Kanununa göre 35 metreyi geçtiği andan itibaren kimyasal madde taşıyan tankerler burayı kullanamayacaklar. Körfez Geçiş Köprüsü yapıldığında oradan geçemeyecekler. Batçık yapılırsa buradan da geçme şansı olmayacak” diye konuştu.

“İNSAN HAYATINI AĞACA DEĞİŞMEM”
Kavşak için kesilen ağaç sayısının abartıldığına dikkat çeken Salman, “Olayı böyle masaya yatırınca herkese makul mantıklı geliyor. Kesilen ağaç sayısını da abarttılar. Biz zaten kesilen ağaçlara karşılık 1800 çınar ağacı diktik. Benim için dikmek kesmekten çok daha önemlidir. İnsan hayatı ise her şeyin üzerinde. Trilyon ağaç olsun, 1 insan hayatına değişmem. Bu köprülü kavşak 270 günde tamamlanacak. Ocak ayında ihalesi, geçtiğimiz hafta ise yer teslimi yapıldı. Bende firmaya yardımcı olmak adına şantiye yeri verdim. Artık ilk kazmanın vurulması lazım. Zaman kalmadı. Sözleşmeye göre cezai yaptırımlar var. 9 ayda köprülü kavşağı tamamlamak zorundalar. Ben normal şartlarda 9 aydan da önce biteceğine inanıyorum. Halka da 2016 yılında bitecek diyorum” ifadelerini kullandı.