Bu Kez ’kobani’ Deyip Dolandırdılar

Bu Kez ’kobani’ Deyip Dolandırdılar

Telefon dolandırıcıları, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bir vatandaşı ’Kobani’yi kullanarak 46 bin lirasını dolandırdılar. İlçenin Özen köyünde yaşayan Mustafa T. isimli vatandaş, hesabındaki paraların teröristler tarafından Kobani’ye gönderileceği bahanesiyle kendisini Komiser ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişilere 46 bin lirasını kaptırdı.
Telefonla kendilerini Komiser ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak dolandırıcıların hedefindeki Mustafa T, ilk olarak telefonda kendisini İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Komiser Volkan olarak tanıtan dolandırıcıyla konuştu. Dolandırıcı, Mustafa T’ye bankadaki parasının teröristler tarafından kullanılarak Kobani’ye gönderileceğini söyledi ve telefonu yanında kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan diğer dolandırıcıya verdi.
Sahte Cumhuriyet Savcısı da Mustafa T’ye kimlik bilgilerinin bir terör örgütünün eline geçtiğini, bankaya giderek parasını kontrol etmesini ve paranın PTT şubesinde kendilerinin vereceği hesaba aktarılmasını istedi.
Bunun üzerine Kelkit’e giderek banka hesabında bulunan 46 bin TL’yi çeken Mustafa T., dolandırıcıların verdiği PTT hesap numarasına paranın tamamını yatırdı.
Mustafa T., parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayınca polise müracaat etti. Dolandırıcılardan şikayetçi olan Mustafa T’nin müracaatı üzerine yapılan araştırmada paranın yattığı hesap numarasının kime ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.