Bu otomobil çok farklı!

Bu otomobil çok farklı!
Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'(AKKM)nde Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Etkinlikte sergide en çok elektrikle çalışan iki kişilik otomobil dikkat çekiyor.


CEP TELEFONUNU SARJ EDER GİBİ....

Merinos AKKM'de Enerji Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik ve sergiler, en çok öğrencilerin dikkatini çekiyor. Sergide yer alan Renault Twizy adlı elektrikle çalışan iki kişilik otomobil ise tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.... HaberinAdresi.com'a araçla ilgili bilgi veren Enerji Mühendisi Teknik Personeli İsmail Kıvanç, aracı Bursa'ya getirerek, aracın nasıl bir enerjiyle çalıştığını göstermeyi hedeflerini belirtti. Sergilenen araç elektrikle çalışıyor ve iki kişilik. Otomobil şimdilik aktif olarak kullanılmasada Kıvanç, ileriki dönemlerde aracı ziyaretçilere kullandırmayı planladıklarını belirtti. Elektrikle çalışan araç tıpkı cep telefonun şarj edilmesi gibi 220 woltluk bir enerjiyle şarj ediliyor. Maksimum hızı 70 km, gidebildiği mesafe ise 100-150 km...




SONRAKİ AŞAMA ELEKTRİKLİ BİSİKLET...

Enerji Mühendisi Teknik Personeli İsmail Kıvanç, düzenlenen etkinliklerde öğrencilere yenilenebilir enerji kaynaklarından, elektrikli aracın yanı sıra doğalgaz, su, buhar, rüüzgarla da çalışan araçların üretebileceğini göstermeyi amaçladıklarını belirtti.
Elektrikli araçtan sonra, elektrikli motor ve bisikleti de Bursalı vatandaşların ziyaretine açacaklarını belirten Kıvanç, amaçlarının anaokulu öğrencilerinden başlayarak tüm öğrenci gruplarına enerjiyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlatmak olduğunu vurguladı.



Etkinlikler ve otomobilin sergilenmesi Ocak ayı sonuna kadar devam edecek.  

Özge COMBA ALKIŞ