Bu parka erkekler giremiyor!

Bu parka erkekler giremiyor!

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan "Surma Hanım Parkı", Ramazan ayında kadınların ilgi odağı haline geldi.

1883 tarihinde Hakkari'nin Koçanıs köyünde doğan Süryani kadınlarının direniş sembollerinden Surma Hanım'ın isminin verildiği ilk kadın parkı, Hakkari-Van karayolu üzerindeki Tekser Kavşağı'nda düzenlenen törenle hizmete girmişti.

ERKEKLERİN GİRMESİ YASAK

Erkeklerin girmesinin yasak olduğu parka, kadınlar iftardan sonra akın ediyor. Burada sohbet etmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, bir taraftan da spor aletleri ile spor yapıyor. Parkın kendilerine küçük geldiğini belirten çocuklar ise, saatlerce kuyrukta bekleyerek oynamak zorunda kaldı.

RAMAZAN'DA HUZUR

Kameralara çıkmaktan çekinen Hakkarili kadınlar, Ramazan ayını ilk defa huzurlu bir ortamda geçirdiklerini belirtti. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı akşamları evlerine kapanmak zorunda kaldıklarını ifade eden kadınlar, çözüm süreci ile birlikte Hakkari'nin huzuru yaşadığını söyledi. Kadınlar, "Daha önce Sümbül Mahallesi Tekser Kavşağı'nda park yoktu. Belediye biz kadınlar için burada park yaptı. İftar saatinden sonra parka gelerek sahur vaktine kadar burada zaman geçiriyoruz. Bize bu parkı kazandıran belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.