Bu sefer koyunlar haczedildi!

Bu sefer koyunlar haczedildi!
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Antalya'nın Kemer ilçesinin Kuzdere mahallesinde oturan Ferhat Çelik isimli vatandaşın beslediği kurbanlık keçi ve koyunlar, iddiaya göre babasının borçlu olduğu kişi tarafından icra yoluyla haczedildi.

Bahçeye gelen jandarma, icra memuru ve avukattan oluşan bir grup, bahçedeki ağıllarda bulunan 60 koyun ve keçilerle ilgili tutanak tuttu. Haczin baba Adnan Çelik'in borçlu olduğu belirtilen kişinin alacağıyla ilgili haciz yapmaya geldiği anlaşılınca yapılan itiraz kabul görmedi. Adnan Çelik, hayvanların kendisine ait olmadığını, oğluna ait olduğunu söylediyse de hacze mani olamadı.

Düzenlenen tutanağın ardından bahçedeki ağıllarda bulunan kurbanlık koyun ve keçiler sayılarak kamyonetlere yüklemeye başlanınca, olayı haber alıp gelen Ferhat Çelik, elindeki Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından verilen belgeleri göstererek hayvanların kendisine ait olduğunu ve kimseye borcu bulunmadığını ileri sürse de haczi durduramadı. Haczedilen hayvanlar bilinmeyen bir yere götürüldü.

Hayvanlar benim, şikayetçiyim

Kurbanlıkları haczedilen Ferhat Çelik, uygulamanın haksız ve adaletsiz olduğunu ileri sürerek "Babamın borcu vardı ama benim yoktu. Babamla aynı binada oturuyoruz. Haczedilen hayvanlar benimdir" diyerek elinde Kemer İlçe Tarım Müdürlüğü'nün düzenlediği belgeleri gösterdi ve hacizle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kurbanlıkları satın alanlar ne yapacak?

Ferhat Çelik'in koyun ve keçilerinin haczedildiğini duyan bazı kurban sahipleri de gelerek haciz işlemlerini izledi. Vatandaşlar kurban paralarının en az yarısını ödediklerini belirtirken, Ferhat Çelik de "Ben bu malların hepsini sattım. Ben burada mağdur durumdayım ve malları sattığım insanlar da mağdur durumda. Adamlar nereden bulsun kurbanlık parasını" şeklinde konuştu.

Borçlu baba ''bana tefecilik yaptılar''

Oğlunun kurbanlıklarının haczedilmesine neden olan borcunun bulunduğunu doğrulayan Adnan Çelik, tefecilik mağduru olduğunu ileri sürdü ve bu konuda savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.