Bu şehirlere girmek yürek istiyor!

Bu şehirlere girmek yürek istiyor!

Dünyanın en tehlikeli şehirlerinin sıralandığı listede, o şehirleri görmek isteyenleri caydıracak bir sürü neden yer alıyor. İşte kimsenin gitmeye cesaret edemediği o şehirler...

CİNAYET VE ADAM KAÇIRMA ORANI YÜKSEK

Cape Town, Güney Afrika: Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmakla birlikte gelir dağılımındaki eşitsizliklerden dolayı yoğun hırsızlık vakalarına rastlanmaktadır. Aynı zamanda cinayet, adam kaçırma ve tecavüz olaylarının sıklıkla yaşandığı bu şehirde gece dolaşmak oldukça tehlikelidir.
Acapulco, Meksika: Her yıl milyonlarca turist çekmesine rağmen dünyanın en çok cinayet işlenenen yerlerinden biridir. Sokakta yürürken kaldırım kenarında infaz edilmiş birilerine rastlayabilirsiniz.



BOMBA SESLERİ BİTMİYOR

Bağdat, Irak: ABD'nin işgaliyle birlikte ülkede inanılmaz derecede yabancı düşmanlığı hakim. Şehirde bomba sesleri bir an olsun durmuyor.
Caracas, Venezuella: Kent, yoksulluk ve sefaletten dolayı çok yüksek suç oranına sahiptir. Geceleri yanlız başına gezmek aşırı derecede tehlikelidir.

HERGÜN ONLARCA SOYGUN OLUYOR

Karachi, Pakistan: Pakistan'ın en büyük şehri olan Karachi'de, neredeyse her gün canlı bomba vakalarına rastlanmaktadır.

Guatemala City, Guatemala: Yüksek cinayet oranına sahip olan şehirde her gün onlarca soygun vakasına rastlanmaktadır.

Kabil, Afganistan: ABD askerlerini kademeli olarak geri çekse de şehirde hâlâ savaş ortamı hakim.


TERÖR ÖRGÜTLERİ DURMUYOR

San'a, Yemen: Nüfusun yüksek bir kesiminin silahı vardır. El Kaide terör örgütü sık sık suikast ve saldırı düzenlemektedir. Birçok ülke, vatandaşlarını Yemen'e gitmeme konusunda uyarmaktadır.

San Pedro Sula, Honduras: Yılda her 100.000 vatandaşın 159'u cinayete kurban gidiyor.

Somali: Korsanlık, adam kaçırma ve terör bölgedeki en büyük sorunlardan.