Bu serginin amacı çok farklı!

Bu serginin amacı çok farklı!
Tayyare Kültür Merkezi'nde açılan sergide 1 yıl boyunca yazılı basında çıkan çocuk gelin haberleri sergilendi. Serginin amacı Türkiye’deki çocuk gelin sayısını azaltarak aileleri küçük yaşta evliliklere karşı bilinçlendirmek.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, “Serginin amacı çocuk gelin dramına dikkat çekmek. Küçük yaşta evliliklere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İnsanlar çocuk gelin haberlerini gördüğünde etkilenmiyor ama bir çok haberi bir arada gördüğünde etkileniyor. Biz bu sergiyle anne, babaları ve gelinlik çağı yaklaşmış ergen çocukları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.



"ÇOCUK GELİN SAYISI 1 YILDA 20 BİN ARTTI"

Türkiye’de çocuk gelin sayısının 1 yılda 180 binden 200 bine çıktığını ifade eden Üzümcüler, “Çocuk gelin evliliklerinde hızla artan bir rakam var. Aşırı göç alıyoruz. Göçün yaşanması başlık parası ile erken yaşta evlilikleri arttırdı. Bu büyük bir sorun. İlerleyen dönemlerde göç dramına da ışık tutmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.



Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile ortak sergiye imza attıklarını belirterek, "Biz kız çocuklarının zor şartlarda hayatlarını idame ettirmelerine karşıyız. Kız çocuklarımızın özgürce okula gitmeleri, insanca yaşamalarını ve bu konuda da halkımızın duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.