Bucalılar Kilocağına Karşı Tekyürek Oldu

Bucalılar Kilocağına Karşı Tekyürek Oldu

Buca’nın tüm dinamikleri, Kaynaklar’da yapılmak istenen kil ocağına karşı durmak adına tek yürek oldular. Buca Belediye Başkan Vekili Kasım Akdağ, “Kil ocağını buraya yaptırmayacağız” dedi.
Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi önderliğinde bir araya gelen ilçenin hgk dinamikleri, Kaynaklar’a kil ocağı yapmak isteyen firmanın bugün (11 Aralık) bölge sakinleriyle gerçekleştirmeyi planladığı ÇED bilgilendirme toplantısına tepki göstermek adına toplandı. Kaynaklar Meydanı’ndaki tarihi çınar ağacı altında gerçekleşen buluşmada, halaylar çekildi, sloganlar atıldı.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın kentsel dönüşüm konulu bir toplantı için şehir dışında olması nedeniyle törene katılan Başkan Vekili Kasım Akdağ, “Buca Belediyesi olarak kil ocağına karşıyız ve asla buraya yaptırmayacağız” dedi. Buca Kent Konseyi Başkanı Avukat Mürvet S. Balcılar da, “Kaynaklar’ı kimseye yağmalattırmayacağız. Kil ocağı yapmak isteyen firma derhal burayı terk etmelidir. Burayı size talan ettirmeyeceğiz” diye konuştu. Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen , ÇED bilgilendirme toplantısını kesinlikle yaptırmayacaklarını belirterek, “Yetkililere sesleniyoruz ve sesimizi duymalarını istiyoruz. Birinci derece doğal SİT alanına kil ocağı yapmak isteyen ve suç işleyen firmanın durdurulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık da, Kaynaklar’ın çimento fabrikaları nedeniyle çevre sıkıntısı yaşayan Bornova’ya dönüştürülmek istendiğini iddia etti. Kaynaklar’daki buluşma için bir gece önce bölgede çadır kuran dağcılar, tepki için 3 adet çınar ağacı dikeceklerini belirtti.