Budak; “antalya Tüm Bölgenin Limanıdır”

Budak; “antalya Tüm Bölgenin Limanıdır”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Mobilya İhtisas Gümrükleri arasına Antalya Gümrük Müdürlüğü’nün de eklenmesinin sevindirici olduğunu belirtti.
Gerek bölge sanayisi gerekse turizm sektörü tarafından ihtiyaç duyulan ve ilgili sektörler tarafından talep edilen diğer alanlarda da Antalya gümrüklerinin “İhtisas Gümrüğü” statüsü kazanmaları gerektiğini bildiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Limanı’nın Batı Akdeniz Bölgesi’nin yanı sıra, Denizli, Konya ve Afyonkarahisar illeri için de önemli bir liman olduğunu kaydetti. Budak, şunları kaydetti:
“ATSO olarak uzun zamandır hem denizyolu taşımacılığının gelişmesi hem de ihracatımızda ve sektörlerimizin girdi maliyetlerinin düşmesi için Antalya gümrüklerinin ihtiyaç duyulan ve meslek komitelerimiz tarafından dile getirilen alanlarda ihtisas gümrüğü statüsü kazanmaları gerektiğini dile getiriyoruz, girişimlerde bulunuyoruz. Bu vizyonla meslek komitelerimizden gelen talepler doğrultusunda Antalya Gümrüğü’nün Mobilya İhtisas Gümrükleri arasına eklenmesi gerektiği hususunu, başta Port-Akdeniz ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olmak üzere ilgili kurumlarla eşgüdüm içerisinde, ilgili Bakanlarımızla paylaştık, Bakanlıklar nezdinde gündemde tuttuk. Çalışmaların sonuç vermesi Bölge ekonomisi adına mutluluk vericidir.”
Antalya bölgesinde giderek büyüyen bir iş hacmi olduğunu kaydeden Budak açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Organize Sanayi Bölgemiz büyüyor, sektörlerimiz büyüyor. Antalya Limanı, Batı Akdeniz bölgesi, Denizli, Konya ve Afyonkarahisar illeri için de önemli bir limandır. İstanbul, İzmir ve Mersin limanları farklı alanlarda ihtisas gümrüklerine sahip oldukları için avantaj sağlamaktadırlar. Antalya Limanı’nın gelişmesi ve girdi maliyetlerinin düşmesi iki yönlü trafiğin olmasına ve ihracat için giden gemilerin limana dolu olarak dönmelerine bağlıdır. Bu nedenle meslek komitelerimiz tarafından da dile getirildiği üzere plastik, tekstil, porselen ve seramikten sofra ve mutfak eşyası ve küçük ev aletleri, işlenmiş altın ile gümüş gibi gerek bölgemiz sanayisi gerekse turizm sektör mensupları tarafından dile getirilen diğer alanlarda da Antalya gümrüklerinin ‘İhtisas Gümrüğü’ olarak hizmet vermesi için gerekli çalışmaların yapılması son derece önemlidir. Mobilya İhtisas Gümrükleri arasına Antalya Gümrük Müdürlüğü’nün de eklenmesi sevindirici bir gelişmedir. Antalya’nın Mobilya İhtisas Gümrüğüne sahip olması hem Antalya, hem de bölge ekonomisine artı değer getirecektir.”