BUDO longoz için Karacabey'e gelecek

BUDO longoz için Karacabey'e gelecek
Longoz Ormanları’nın belgesel ile gündeme gelmesinin ardından Karacabey Belediyesi turizm atağına geçti. Başkan Ali Özkan, yoğunluğun sağlanması halinde İstanbul-Karacabey, Mudanya-Karacabey BUDO seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi.


BUDO longoz için Karacabey'e gelecek


Karacabey’de turizmin canlandırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Seçimlerden önce Karacabey’de turizmi canlandırmak için Uluabat’tan başlayıp Longoz Ormanları, Boğaz, Bayramdere, Malkara ve Kurşunlu hattında doğa, av ve ekolojik turizme elverişli denizimiz, ormanımız ve su basar diye tabir edilen Longoz Ormanlarımızın bulunduğunu anlattık. Türkiye geneline baktığımızda İğnealısı ve Adapazarı Longozuyla birlikte Karacabey Longozu ön plana çıkmaktadır. Fakat maalesef Karacabey’de bile Longoz tanınmamaktadır” dedi.



“KARACABEY LONGOZU TÜRKİYE GÜNDEMİNDE”


Longoz Ormanları’nda 250 adet kuş çeşidinin tespit edildiğinin altını çizen Özkan, “250 kuş çeşidinin yanında endemik bitkileri içeren nadide bir güzellik. Geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığımız belgesel filmi çekildi. Bu çalışmalarla Karacabey Longozu sadece Bursa’da değil Türkiye’de de gündem oluşturmaya başladı. Biz bu bölgelerin birer cazibe merkezi haline gelmesi, önümüzdeki günlerde de İstanbul’a en yakın deniz ulaşımının ilçemize olması avantajını da kullanarak BUDO ile ulaşım planlaması yapılarak, turizm noktasında da ilçemizin ön plana çıkmasını hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“BUDO İSTANBUL-KARACABEY SEFERLERİ KISA VADEDE OLACAKTIR”


BUDO seferleri konusunda çalışmaların sürdüğüne vurgu yapan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Burulaş Genel Müdürümüz sayın Fidansoy ile BUDO’nun Karacabey-İstanbul, Karacabey-Mudanya arası yapılacak seferleriyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Altepe’nin olumlu görüşleri var. Ama öncelikle orada bir hareketlilik oluşturmamız lazım. Longoz Ormanlarına yapacağımız planlamalar ve düzenlemeler var. Bu düzenlemeler çerçevesinde yoğunluk oluştuğu zaman BUDO ulaşımı gündeme gelecektir. Ben çok uzun vadede olmayacağını düşünüyorum. Çünkü Longoz Ormanları sadece Karacabey için değil, Bursa için değil, Türkiye için değil, bence dünya için önemli bir güzellik. Dolayısıyla oraya ilginin gün geçtikçe artacağını ve bu yoğunluğun oluşacağını düşünüyorum. Bu gerçekleştiğinde Mudanya-Karacabey BUDO seferlerinin gerçekleşmesi inşallah mümkün olur.”