Bulanık’ta "sağlıklı Bir Nesil İçin Gülen Gözler, Gülümseyen Dişler" Projesi

Bulanık’ta "sağlıklı Bir Nesil İçin Gülen Gözler, Gülümseyen Dişler" Projesi

Muş’un Bulanık ilçesinde; ağız, diş ve göz sağlığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan "Sağlıklı Bir Nesil İçin Gülen Gözler, Gülümseyen Dişler" projesi kapsamında öğrencilere diş fırçası, diş macunu ve giyim yardımı yapıldı.
Proje kapsamında Karaburun Köyü İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdür Edip Deniz, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mahsun Kandemir ve öğrenciler katıldı. Bulanık Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Kaymakamlığı desteği ile Doktor İdil Küçükefe tarafında başlatılan ve ağız, diş ve göz sağlığına dikkat çekmek amacıyla yürütülen "Sağlıklı Bir Nesil İçin Gülen Gözler, Gülümseyen Dişler" projesi kapsamında öğrencilere diş fırçası, diş macunu ve giyim yardımı yapıldı.
Öğrencilere çeşitli bilgiler veren Dr. İdil Küçükefe, bu bölgenin ilk örnek sosyal sorumluluk projesi olan “Sağlıklı Bir Nesil İçin Gülen Gözler, Gülümseyen Dişler” projesiyle yaklaşık 300 öğrenciye ağız, diş ve göz sağılığı taraması yapıp, her birine birer diş fırçası ve diş macunu hediye edeceklerini söyledi. Dr. Küçükefe, “Bunun yanı sıra onları daha çok mutlu edecek, sürpriz hediyelerimiz de olacaktır. Ülkemizde nerede ve hangi koşullarda olunursa olunsun, devletimizin bize verdiği yetki ile görevlerimizi yapacağımızı başta kendimize olmak üzere herkese kanıtlamış olacağız. Basında Bulanık’tan gündeme sadece kötü haberler çıkmayacağını, barış ve huzur içinde burada iyi bir şeylerin de yapıldığının ve olduğunun bilincine varılmasını sağlayacağız. Bu projemde, maddi manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakam Ömer Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu örnek proje, yeni projelerin başlangıcı olur” dedi.
İlçe Kaymakamı Ömer Şahin ise, Dr. İdil Küçükefe’nin bu projeyi hazırlayarak kendilerine sunduğunu belirterek, “Bizlerde kendisine destelerimizi sunduk. Öğrencilerimizin de sağlık konusunda dikkat etmeleri gerekir. Öğrencilerimizin ders konusunda başarılı olmalarını istiyoruz. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardında sinevizyon gösterisi ile ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi. Dr. İdil Küçükefe ve Dr. Suat Çiftçi, sınıfları tek tek gezerek öğrencileri ağız ve diş taramasından geçirdi. Ardından öğrencilere diş macunu, fırça, bot ve mont dağıttı.