Burak Sargın Davası Başladı

Burak Sargın Davası Başladı

Eskişehir’de uyuşturucu partisinde hayatını kaybeden Burak Sargın’ı gömdükleri iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına başlandı.
Eskişehir’de 18 Ocak 2014 tarihinde arkadaşlarıyla Kütahya ilinde bulunan kaplıcalara gideceğini söyleyerek iş yerinden ayrılan Burak Sargın’dan yaklaşık 1 ay süreyle haber alınamamıştı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Burak Sargın’ın Kızılinler mevkiinde bir yere gömüldüğü anlaşılmış, gözaltına alınan 4 şüpheliden 3’ü Burak’ı gömdükleri yeri göstermişti. Olay sonrasında ise 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Olayla ilgili sanıkların yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar M.S., C.O., M.P., T.A. ile olayda hayatını kaybeden Burak Sargın’ın babası Hüsnü Sargın ve avukatlar katıldı.
Hakim karşısında ifade veren sanık M.S., Burak ile çocukluk arkadaşı olduklarını belirtti. Kaldıkları apartta 5 arkadaş olarak Bonzai ve uyuşturucu hap içtiklerini anlatan M.S., savunmasına şöyle devam etti:
“Bonzai ve uyuşturucu hap içtikten sonra Burak yere uzandı. Uyuyormuş gibi oldu. Sabah oldu, hepimizin kafası güzelleşti. Ben de sızıp kalmışım. Soner beni uyandırdı. Burak’ın yanına gittim. Baktım kaskatı kesilmişti. Ağzından ve burnundan kan gelmişti. Uyuşturucunun etkisiyle ne yapacağımızı şaşırdık. Anne ve babasına ne diyeceğimizi bilemedik. Korktuk ve gömmeye karar verdik. Beni kahvehaneye bıraktılar, diğer 3 arkadaş Burak’ı gömmeye gittiler. Nereye gömdüklerini bana sonradan söylediler.”
“UYUŞTURUCUNUN ETKİSİYLE NE YAPACAĞIMIZI BİLEMEDİK”
Bir diğer sanık C.O. ise olayı şöyle anlattı:
“Maktüle hiçbir şekilde müdahale etmedik. Çok miktarda uyuşturucu hap ve Bonzai maddesi almıştık. Sabah kalktığımızda öldüğünü anladık. Sonra gömmeye karar verdik. Uyuşturucunun etkisiyle sağlıklı düşünemedik.”
“GECE BERABER ŞARKI SÖYLEDİK”
Burak Sargın ölmeden önce beraber şarkı söylediklerini ifadesinde anlatan sanık M.P. ise; “Olay arkadaşlarımın anlattığı şekilde olmuştur. Ben maktulü gece gördüm. Daha önce tanımıyordum. Efendi biriydi. Beraber şarkı söyledik. Sabah uyandığımda akşam yattığı yerde hala yatıyordu. Vaziyeti kaskatı kesilmişti. Vücudunda morluklar vardı” dedi.
Sanık T.A. ise olayın diğer sanıkların anlattığı gibi olduğunu, Burak’ın vücudunda oluşan yaraların taşırken oluştuğunu söyledi.
Burak Sargın’ın babası Hüsnü Sargın ise, "Benim oğlum kaybolduktan sonra arkadaşları olan sanıklara gittim sordum, hepsi bana yalan söyledi. Ben bir ay devamlı oğlumu aradım. Sanıklarla bir husumeti yoktu. Kendi aralarında varsa bilemiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti savcının mütalaa vermesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.