Burçak öğretmen yaşam savaşı veriyor

Burçak öğretmen yaşam savaşı veriyor

Atanamayan resim öğretmeni Burçak Keskin'in hayatının kararmasına neden olan kaza, geçen hafta perşembe günü merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi Cengizhan Caddesi'nde meydana geldi. Bir ay önce Samsun'da yapılan düğünle 27 yaşındaki Oğuz Keskin'le evlenen Burçak Keskin, oturduğu siteden çıkıp 100 metre ileride bulunan marketten alışveriş yapmak istedi. Yürüyen Burçak Keskin'in başına, güvenlik önlemi alınmayan ve dış cephesine çekilmesi gereken filelerin bulunmadığı 8 katlı bir inşaatın üst katından ahşap kalıp tahtası düştü. Kanlar içinde yere yığılan Burçak Keskin, çevredekilerin haber vermesi sonucu olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Şevket Yılmaz eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Burçak Keskin, kafa travması ve beyin kanaması sonucu komaya girdi. Bir hafta içinde üç kez beyin ameliyatı olan Burçak Keskin, henüz hayati tehlikeyi atlatamadı. Yoğun Bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Burçak Keskin'in eşi Oğuz Keskin ise her gün doktorların kontrolünde eşinin yanına girip 10 dakika elini tutarak tedavi yapıp başında dua ederek sağlığına kavuşmasını bekliyor.

Kazanın meydana geldiği inşaatta hiçbir önlem alınmadığını belirten Bursa'da bir elektrik firmasında çalışan Oğuz Keskin, "İnşaatın karşısında Hacı Mehmet Zorlu Engelliler Okulu var. Her gün öğrenciler, velileriyle birlikte inşaatın önünden gidip geliyor. İnşaatta ne file ne bariyer var. Bu kalıp parçası benim eşime değil de küçük bir çocuğa gelip ölümüne neden olabilirdi. Hala inşaatta önlem alınmadan çalışmalar devam ediyor. Her gün eşimin yanına gidip iyileşmesi için dua ediyorum, sorumlular hakkında gereken kanuni işlemleri başlattık ama önceliğimiz eşimin sağlığına kavuşması" dedi.