BURDUR DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLER BİRLİĞİ KONGRESİNİ TAMAMLADI

BURDUR DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLER BİRLİĞİ KONGRESİNİ TAMAMLADI

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 10’uncu Olağan Genel Kurulu, Hüsnü Bayer Spor Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan Kamil Özcan güven tazeledi.
Burdur DSYB’nin "Biz bize yeteriz, Biz Türkiye’ye yeteriz" sloganı ile kongreye çıktığını ve hayvancılığının gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Kamil Özcan, "Burdur’a Türkiye’ye yakışan bir genel kurul yaptık. Üyelerimiz her şeyin en iyisine layık. Biz özünde hayvan ithalatına karşıyız. Kendi malımıza sahip çıkmalıyız diyen bir birliğiz ama zorunlu olursa, bunun hangi ırkın gerekli olduğunu biz biliriz. Bununla ilgili üyelerimiz ithalat yetkisi aldık. Getirilmesi yönünde çaba harcayacağız” diye konuştu.
Hükümetin hayvancılık sektörüne yaptığı destekleri anlatan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise yaptığı konuşmada et, süt ve diğer desteklemelerinin devam edeceğini belirtirken, küçükbaş hayvancılık desteklemelerinin artırılması gerektiğini dile getiren CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da, "Gıda Tarım Bakanlığı, 35 ilde hibe desteği veriyor. 2014-2018 dönemi olacak. Ancak bu desteklemelerde Burdur yok.
Batı üreticisi Burdur Isparta, Manisa, Balıkesirli üreticilerimiz bu destekten yararlanmıyor" dedi.
Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan 2007 yılından bu yana yapılan hizmetleri, yetiştiricilerle paylaşırken, yıllık 75 bin küpeleme çalışmasını 10 gün içinde tamamladıklarını ve yıllık 30 bin düve yetiştirdiklerini belirtti. Yetiştiricilerin bilimsel çalışmalardan, hayvan sağlığı ve bakımı konusunda bilgilerini geliştirmeleri için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi ile eğitim çalışmaları yaptıklarını anlatan Özcan, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili bilgiler verdi.
Konuşmalarının ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Kamil Özcan, güven tazeledi.