BURHANİYE DE TÜTÜN VE ALKOL SATICILARINA VİZE UYARISI

BURHANİYE DE TÜTÜN VE ALKOL SATICILARINA VİZE UYARISI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, tütün ve alkol satıcılarının satış belgesi almaları ve olanların da vize yaptırmaları istendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklama da vize başvurularının 31 Mart 205 tarihine kadar yaptırılması istendi.
Burhaniye İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklama da” 9 Ocak 2002 Tarih ve 24635 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4733 Sayılı Kanunun 6. Maddesi gereği; toptan veya perakende tütün veya alkol satıcılarının faaliyete başlamadan önce "SATIŞ BELGESİ" almaları; belgesi olanların ise en geç 31 Mart 2015 tarihine kadar vize işlemlerini yaptırabilmeleri için: -Toptan Tütün veya Alkol Satış Belgeleri için;İlçe merkezinde 990 TL, birden fazla yerde dağıtım için; 1.450 TL
-Perakende Tütün veya Alkol Satış Belgesi için; 165 TL
- Açık İçki Satış Belgeleri için; 385 TL
-Nargile sunumu için; 2.200 TL ücreti T.C. Ziraat Bankası’na yatırdığına dair dekontu ile birlikte,
Satış belgesi almak isteyenlerin; İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, vergi levhası, adli sicil kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi, Şirket Olanlar İçin; Temsile yetkili olduğuna dair belge, imza sürgüsü, ticaret sicil gazetesi fotokopisi; ayrıca alkol satışı için mesafe uygunluk belgesi
Vize işlemi yaptırmak isteyenlerin ise İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile satış belgelerini ilçe müdürlüğümüze getirmeleri gerekmektedir.
4733 Sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak İçişleri Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu arasında 25 Kasım 2013 tarihinde yapılan protokol ile Tütün Ve Alkollü İçki Satış Belgesi düzenleme görevi İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine verilmiş olup, toptan veya perakende tütün veya alkollü içki satıcılarının faaliyete başlamadan önce, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurarak "SATIŞ BELGESİ" almalarını; belgesi olanların ise 31 Mart 2015 tarihine kadar VİZE işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.
Yapılacak denetimlerde satış belgesi almadan tütün veya alkollü içki satışı veya toptan dağıtımı yapıldığının tespiti halinde 4733 sayılı kanunun 8. Maddesi gereği; satıcılara 8 bin 381 TL, toptan dağıtıcılara ise 83 bin 839 TL idari para cezası uygulanmaktadır” dendi, .