Burhaniye’de Hayvanlara Brucella Aşısı

Burhaniye’de Hayvanlara Brucella Aşısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, insanlara da geçebilen brucella hastalığına karşı sığırlar ile koyun ve keçilerin gençlerine aşı yapıldı. Yaklaşık 2 ay süren kampanyada 572 baş sığır ile 6 bin 257 koyun ve keçiye koruyucu aşı tatbik edildi.
İlçe merkezi ve 25 kırsal mahallede yürütülen kampanyada 3 veteriner hekim ve 2 sağlık teknikeri görev alırken, 3-12 aylık 572 baş sığır ile 6-12 aylık 6 bin 257 baş koyun ve keçiye koruyucu brucella aşısı yapıldı. Göz damlası şeklinde yapılan aşılamaya hayvan sahipleri büyük ilgi gösterdi. Hayvan sahipleri, aşının hayvanların sigortası olduğunu söyledi. Veterinerler de, brucellanın iyi pişirilmemiş sütler ve taze peynirle insanlara da geçebildiğini, hastalanan hayvanların yavru attığını bildirdi.
Aşılama çalışmalarından memnun olduklarını söyleyen besici Ayşe Çetin, ” Hayvanların ve kendinizin sağlığı için brucella aşısı çok mühim. Sütten ve peynirden insanların zehirlendiğini duyuyoruz. Her besici hayvanlarını aşılatmalı” dedi.