Büro Emekçileri Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliğinden Kamu Çalişanlarina Ek Zam Açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliğinden Kamu Çalişanlarina Ek Zam Açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali İhsan Orhan, kamu çalışanları olarak, 2014 enflasyon farkının kamu emekçilerine ek zam olarak ödenmesini, kamu çalışanlarının ekonomik kayıplarının karşılanmasını istedi.
2013 yılında hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte 1 Ocak 2014’te kamu emekçilerine ödenen ve ortalama yüzde 6’ya denk gelen net 123 liralık maaş zammının daha yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon rakamlarının altında kaldığını söyleyen Orhan, ağustos ayı sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 10’lara dayandığını kaydetti. Orhan, kamu çalışanlarının ek maaş zamları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Tarihte ilk defa geçtiğimiz temmuz ayında kamu emekçilerine zam yapılmamasına karşı ‘Zam Yoksa Eylem Var’ şiarıyla iş bırakarak alanlara çıkmış, taleplerimizi ifade etmiştik. Taleplerimize kulaklarını tıkayan siyasi iktidar, geçtiğimiz günlerde hakim ve savcılara seyyanen bin 155 TL artış içeren düzenlemeyi Meclise sevk ederek, söz konusu kendilerinin yargı alanındaki hegemonya sağlama mücadelesi olunca, HSYK seçimleri öncesinde işi siyasi rüşvete kadar götürmüşlerdir. AK Partinin yeni Türkiye’sinde kamu emekçilerinin en temel haklarını gasp eden siyasi iktidarın rüşvet ve yolsuzluğa batmış kadrolarının rüşvet verme konusunda da oldukça cömert oldukları ortadadır. İktidarın yeni Türkiye’sinde emekçiler yoksullaşmaya devam etmektedir. AK Parti iktidarını bir kez daha uyarıyoruz, tahammüllerimizi daha fazla zorlamayın, 25 yıldır sürdürdüğümüz insanca yaşam mücadelemizi göremeyen siyasi partilerin akıbeti ortadadır. Yandaş sendikanızın sizi alkışlattığı kitlelere aldanmayın kamu emekçileri olarak taleplerimizi görmeyen sizden ve yandaş sendikanızdan bunun hesabını soracak mücadele deneyimine ve kararlılığına sahiptir. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için, grevli toplu sözleşme hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını ve özgür bir toplu sözleşme düzenin sağlanmasını istiyoruz.”