BÜRO MEMUR-SEN EMNİYETTEKİ SİVİL MEMURLARA YÖNELİK ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

BÜRO MEMUR-SEN EMNİYETTEKİ SİVİL MEMURLARA YÖNELİK ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Emniyetteki sivil memurlar hamal olarak görülüyor. Bu uygulama devlet ciddiyetine yakışmıyor” dedi.
Büro Memur-Sen, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan sivil memurlara yönelik çalıştay düzenledi. Sendika genel merkez konferans salonunda yapılan çalıştaya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı ve ülkenin dört bir yanından gelen Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde görevli memurların temsilcileri katıldı. Sivil memurların sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı çalıştay sonunda, sorunlar ve talepler komisyon tarafından rapor haline getirildi. Rapor, Büro Memur-Sen tarafından başta İçişleri Bakanı Efkan Ala olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlere iletilecek ve sorunların çözümü istenecek.
SİVİL MEMURLAR HAMAL DEĞİLDİR
Çalıştay da konuşan Yazgan, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 15 bine yakın sivil memurun görev yaptığını belirtti. Sivil memurların yıllardır verilemeyen hakları olduğuna dikkat çeken Yusuf Yazgan, sivil memurların devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yazgan, emniyetteki sivil memur kardeşlerimizin bir görev tanımı dahi bulunmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yüzden sivil memurlar, amirlerinin her istediğini yapmak durumunda kalıyor. Mesela teknisyen yardımcısı arkadaşlara çay dağıtma, temizlik yapma gibi işler yaptırılıyor. Sivil memurlara yapılan bu uygulama devlet ciddiyetine yakışmıyor. Sivil memurlar hamal değil, devlet memurudur. Bunun için emniyetteki tüm sivil memur kardeşlerimizin acilen görev tanımı yapılmalı. Bu arkadaşlarımızın hakları amirlerinin iki dudağı arasına bırakılmamalı.”
SORUNLAR ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELE
Genel yetkili sendika olarak sivil memurlara haklarının verilmesi için aralıksız mücadele edeceklerinin altını çizen Yazgan, sözlerine şöyle devam etti: “Çalıştay raporumuzu genel merkez olarak ilgili birimlere ileterek tüm sivil memur kardeşlerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını isteyeceğiz. Genel yetkili sendika olarak katılacağımız toplu sözleşme masasına da tüm talepleri taşıyacağız. Büro Memur-Sen’in ruhunda mücadele, azim ve kararlılık vardır. Yapacağımız görüşmelerle, basın açıklaması ve eylemlerle sivil memurlarımızın haklarının verilmesini isteyeceğiz. Tüm sorunlar çözülene kadar kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz.”