Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa bayram için önlemini aldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların Ramazan Bayramı'nı güvenli ve huzurlu bir atmosferde geçirebilmeleri için kentte her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Bursa bayram için önlemini aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan ayının Bursa’da çok güzel bir atmosferde yaşandığını belirterek, “Bursalı hemşehrilerimizin, Ramazan Bayramı’nı, aileleriyle, sağlık ve huzurla geçirmelerini temenni ediyor, herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Otobüs seferleri devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde Raylı Sistem ve Otobüs İşletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için önlemlerini alarak BursaRay seferlerini sürdürecek. Otobüs seferleri ‘Pazar resmi tatil programı’ çerçevesinde aynı şekilde sürecek olup, Kent Meydanı ile Hamitler Mezarlığı arasında ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların Ramazan Bayramı'nı güvenli ve huzurlu bir atmosferde geçirebilmeleri için kentte her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

BUDO’nun normal seferlerine ek olarak, 14 Haziran Perşembe (Arife) günü için saat 21.45’de Mudanya – Eminönü ve saat 22.15’de de Eminönü – Mudanya seferleri düzenlenecek. Şehir içi otobüs ve BUDO seferleri ile ilgili bilgilere https://burulas.com.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

Vatandaşlar, ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini ise 08508509916 numaralı telefon ile ulaşım hattına bildirebilecekler.

Ekipler nöbette

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, bayram öncesi ve süresince (14 – 17 Haziran) vatandaşlardan şahsen veya 7163300, 2615240, 4441600  ve  Alo Belediye 153 no’lu telefonlara gelen öneri ve şikayetleri anında değerlendirmek üzere yaya ve motorize olmak üzere nöbetçi ekip bulunduracak. Ayrıca, şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuşlar ile seyahat eden yolcuların her türlü mağduriyet ve şikayetlerinin giderilmesi amacıyla, Trafik Denetleme Zabıta Amirliği’nde, şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların şikayetlerinin değerlendirilmesi için de Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan Terminal Zabıta Amirliği’nde yeterli sayıda personel görevlendirilecek.

İtfaiye, 24 saat görev başında

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nda her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı, 28 ayrı grupta 433 itfaiye personeli ve 71 gönüllü grubunda da 637 gönüllü itfaiyeciyle, 112 araçla, 7/24 yangın, kurtarma ve olası afetlerde görevlerini sürdürecek. Bursa sahillerinde de çalışmalarına devam eden itfaiye teşkilatı, yüzmeye uygun olan 11 noktada, vatandaşın güvenliği için cankurtaranla hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşlar, ihtiyaç duyulması halinde itfaiyenin 110 ve 7163417 numaralı telefonlarla yangın ihbar hattına ulaşabilecekler.

Aralıksız hizmet

Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde hemşerilerimiz, 153 numaralı telefona başvurabilecekler.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bakım ve onarım ekipleri de Ramazan Bayramı’nda hizmet verecek. Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 no’lu telefona bildirerek, yardım isteyebilecekler.

Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini aralıksız sürdürecek ve mezarlıklar ziyarete açık olacak. Vatandaşlarımızın her konudaki dilek ve şikâyetlerine yardımcı olmak üzere aşağıda isimleri ve telefonları belirtilen hizmet birimlerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

ALO BELEDİYE                                                  : 153

BÜYÜKŞEHİR BLD. YENİ HİZMET BİNASI     : 4441600

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ                          : 185

İTFAİYE                                                              : 110

ZABITA                                                               : 7163330

TERMİNAL ZABITA KARAKOLU                       : 2615240

ULAŞIM HATTI                                                   : 08508509916

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler