"Bursa bizim için önemli, Bursa'yı alacağız"

"Bursa bizim için önemli, Bursa'yı alacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV yayınında yaptığı açıklamada, yerel seçimde belli il ve ilçelere özel ağırlık verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

'BOZBEY NİLÜFER'i BURSA'NIN YÜZÜK TAŞI HALİNE GETİRDİ'

"Tabii, kritik, bize ait olmayan belediyeler; Bursa gibi Antalya gibi Adana gibi Mersin gibi yerler, bizim için önemlidir. AK Parti, siyasette artık halkın diliyle kaşarlanmış kişileri getirdi, işte belediye başkanı olarak belirledi. Yeni bir isim getiremedi. Ama biz öyle yapmadık. İstanbul'a bir ilçe belediyesinden başarılı bir grafik gösteren birisini getirdik İstanbul Büyükşehir belediye başkanı yaptık. Bursa'da Mustafa Bozbey, Nilüfer'i Bursa'nın yüzük taşı haline getirdi ve onu getirdik aday olarak. Antalya'da Konyaaltı'nın belediye başkanını getirdik. Adana belediye başkanı Seyhan'daydı şimdi Adana'yı alacak göreceksiniz. Başarılı olan belediyelerimiz de var. Mesela Eskişehir. Eskiden bozkırdı Eskişehir ama şimdi Bursa'dan daha yeşil."

Kılıçdaroğlu, "Ankara'yı İstanbul'u Adana'yı Mersin'i Bursa'yı buraları alacağız zaten inşallah. Bu aynı zamanda bütün dünyaya bütün baskılara rağmen halk demokrasiye sahip çıktı algısını güçlendirecektir." diye konuştu.