Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı belli oldu!

Ak Parti'nin Bursa Büyükşehir başkan adayı Alinur Aktaş oldu. Bursa'da Recep Altepe'nin istifasının ardından boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için Ak Parti'nin adayı belli oldu. 3 ilçe başkanı ile Beştepe'de görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlara Ak Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayının Alinur Aktaş olduğunu söylediği öğrenildi.

Bursa'da Ak Parti il teşkilatı tarafından yapılan temayül yoklaması ve çeşitli araştırmalarla 17 aylık Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isim araştırması yapıldı. Yarın yapılacak seçim öncesi bugün Osmangazi , Yıldırım ve İnegöl belediye başkanları Ak Parti genel merkezine çağırıldı.

Burada yapılan görüşmelerin ardından 3 belediye başkanı Mustafa Dündar(Osmangazi), İsmail Hakkı Edebali(Yıldırım), Alinur Aktaş(İnegöl) saat 17:00'de Beştepe'ye çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan burada başkanlara Ak Parti'nin adayının İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduğunu açıkladı. Alinur Aktaş, yarın yapılacak büyükşehir belediye meclis toplantısına Ak Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak çıkacak.