Bursa Büyükşehir Belediyesi Taşındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Taşındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Orhan Camii yanındaki tarihi binada başkanlık birimleri, Bursa Su Kanalizasyon İdaresi’ne ait Acemler’deki binalarda planlama ve destek hizmetleri birimleri, şantiyelerdeki konteynırlar Fen İşleri olmak üzere 9 değişik yerde hizmet veriyordu. Ankara yolundaki eski hal binasının yıkılması ile Zafer Mahallesi’nde boşalan 39 dönümlük araziye 8 bin metrekare taban alanlı inşa edilen 3 blokta yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan bulunuyor. Destek Hizmetleri’nden başkan danışmanlara kadar birçok birimin tek çatı altında toplandığı yeni binada hizmetler daha hızlı ve verimli olarak sunulacak. Ulaştırma ve Fen İşleri Daire Başkanlıkları BUSKİ’deki iki binada devam edecek. Zabıta İşleri Daire Başkanlığı da Acemler’deki mevcut yerinde kalacak. Mezarlıklar Müdürlüğü ve cenaze yıkama hizmetleri de Acemler’de faaliyetlerini sürdürülecek. Evrak kayıt ve yazı işleri de dahil olmak üzere bütün birimler Zafer Mahallesi’nde olacak. Önümüzdeki günlerde Heykel’de olan Sosyal Hizmet Dairesi ile Tayyare Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür ve Turizm Daire Başkanlıkları da 1 ay içinde Zafer’deki yeni binaya taşınacak.
Vatandaşların önümüzdeki pazartesi gününden itibaren bütün işlemlerini Zafer’deki binadan halledebilecekleri bildirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin 444 1601 numaralı telefonu yeni binada hizmet vermeyi sürdürecek. Bu arada Zafer’deki binada vatandaşlara yeteri kadar otopark yeri bulunamadığından işi olanların toplu ulaşım vasıtalarını kullanmaları tavsiye ediliyor. Büyükşehir işini görmeye gelecek vatandaşın otopark derdine yeni bina yakınlarında çare üretecek.
Vatandaşlar, yeni binanın doğu tarafındaki alanda otopark meselesinin çözülmemesine şaşırdıklarını ifade etti. Bu arada Bursa iklimine uygun düşmeyen palmiye ağaçlarının da bahçe peyzajında kullanılması dikkat çekiyor. Bursa’ya manolya ve çınar ağacının uygun olacağını belirten peyzaj uzmanları, küresel ısınma ile palmiyelerin de Bursa’ya ayak uyduracağını söyledi. Palmiye ağaçlarının küçük yaprakları soğuk günlerde özel bir çuval ile sarılıp muhafaza altına alınıyor. Çatıya konulan güneş panelleri ile de binanın kendi elektriğinin üretilmesi konusunda bir fikir hayata geçirilmeye çalışılıyor.