Bursa Büyükşehir'den büyük hizmet!

Bursa Büyükşehir'den büyük hizmet!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı daha sağlıklı bir il haline getirmek maksadıyla sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ile birlikte Hamitler Mahallesi’nde yaşayan Hülya Kahraman’ı evinde ziyaret etti. Ağabeyi Rıfat Kahraman ve kardeşi Mehmet Kahraman ile birlikte Başkan Altepe’yi evlerinde ağırlamanın sevincini yaşayan 45 yaşındaki Hülya Kahraman, 7 yıldır MS hastası olduğunu ve son 1 yıldır da evinden hiç çıkamadığını söyledi. Kahraman, Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmetinden .ir yıldır faydalandığını anlatarak, “Bir yıldır evde fizik tedavi görüyorum. Çok memnunum. Uzmanımız sayesinde evin içinde adım atmaya ve yürümeye başladım” dedi.

Kahraman, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de evde bakım hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda varlığını hissettirdiğini vurgulayarak, “2010 yılında hizmete başladığımız evde hasta bakım hizmetlerini 5 yıldır başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bu hizmetimizden Büyükşehir sınırlarında tespit edilen ihtiyacı olan vatandaşlarımız faydalanıyor. Bu hizmetle evlerinde bakımı yapılan hastaların hastanede yatmalarının da önüne geçilmiş oluyor” dedi.



Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak evde hasta bakımı kapsamında verilen hizmetleri anlatarak, “Evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta, yatalak, engelli ve yaşlılara ulaşarak bir veri tabanı oluşturuyoruz. Hasta yakınlarını, hasta bakımı konusunda eğiterek, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’müz ile birlikte bu hizmeti verdiğimiz ihtiyaç sahiplerinin, diğer ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Hasta şeker takibi, yara bakımı, enjeksiyon gibi bakım hizmetlerini yapıyoruz. Fizik tedaviye ihtiyacı olan hastalarımızın tedavilerini fizyoterapist eşliğinde evde yapılmasını sağlıyoruz. Hastalara psikologlarımız aracılığıyla psikolojik destek de veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, evde bakım hizmetinin bütün ilçelere yayılacağına işaret ederek “4 yıl boyunca 7 merkez ilçede toplam 47 personel ve 16 araçla evde bakım hizmetlerini yürüttük. 2015 yılı itibariyle de bu hizmetlerimizi 17 ilçede 102 personel, 36 araç ve 10 ambulansla gerçekleştirmeye başladık. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, psikologlarımız, fizyoterapistlerimiz, fizik tedavi uzmanlarımız, sosyologlarımız, bakım destek personelimiz, sağlık destek personelimiz ve bilgi işlem personelimizle gerçekleştirdiğimiz hizmetler bugüne kadar 9 bin 500 hastaya ulaştı, 201 bin 200 evde hasta bakım hizmeti verdik. 2015 yılı içinde de 3 bin 500 hastaya 107 bin evde hasta bakımı hizmeti verilmesini hedefliyoruz” dedi.
Başkan Altepe, evde hasta bakım merkezinin Nilüfer Vadisi Doğa Parkı Abdal Köprüsü yanında hizmet verdiğini hatırlatarak, vatandaşların merkeze 247 53 56 ve 247 01 11 numaralı telefonlardan ulaşılabileceğini belirtti. Altepe, ayrıca 221 60 60 numaralı telefondan Büyükşehir Belediyesi’ne hasta nakil talebinde bulunan hastanın, şehir içi ve şehir dışı olmak üzere hasta nakil ambulansıyla taşınacağını sözlerine ekledi.