Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da 10 bin lira maaşla çalışacak işçi bulamıyorlar!

 İnegöl’ün lokomotif sektörü mobilyada yüksek maaşa rağmen çalışacak kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Türkiye’nin mobilya şehri İnegöl’de 2 bin 500 mobilya firması, 3 bin ile 10 bin lira arasında aylık ücret verip çalıştıracak kalifiye eleman bulamıyor. 

Yayınlanma:
Bursa'da 10 bin lira maaşla çalışacak işçi bulamıyorlar!

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’ün 350 milyon dolar ihracatı ile Türkiye mobilya ihracatının yüzde 16’sını oluşturduğunu ifade ederek, “Sıkıntılarımız olmasına rağmen bu sektörü büyütmeye devam ediyoruz. İnegöl ihracat rakamımız geçen yıl itibariyle 350 milyon dolara ulaştı. İhracat anlamında negatif pozisyona düşmeyen tek sektör mobilya sektörü. İnegöl mobilya sektörü Türkiye mobilya ihracatına yüzde 16 oranında katkı sağlıyor. Buna rağmen kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz” dedi.
Uğurdağ, “Cumhurbaşkanlığımız nezdinde istihdam seferberliği başlatıldı. İnegöl’de zaten negatif bir işsizlik oranımız var. Yıllardan beri de bu oran aynı şekilde devam ediyor. Bunun yanında kalifiye eleman sıkıntısı azami seviyede. İşsizlik yok, ama kalifiye eleman az. Parça başı çalışan ustalarımız ciddi gelirler elde ediyor. Parça başı çalışmayla beraber aylık gelirlerini 3-4 bin liradan tutun 10 bin liraya kadar çıkartabiliyorlar. Hem kendileri, hem de üretim yapan firmalarımız kazanmış oluyor. Bununla birlikte ekonomimize olumlu katkı sağlanıyor. Bu ücretlere rağmen eleman sıkıntımız had safhada. Ücreti çok olsa bile firmalarımız eleman bulmakta zorlanıyorlar. Kalifiye eleman sıkıntısı çözülürse ihracat rakamları 500-600 milyon dolara çıkabilir. Kalifiye eleman sıkıntımızdan dolayı üretim yapan firmalarımız, fabrikalarımız temrinlerini tutturamaz hale geldiler” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler