Bursa'da 1050 Konutlar için heyecanlandıran proje: Barcelona modeli geliyor!

Bursa'da 1050 Konutlar için heyecanlandıran proje: Barcelona modeli geliyor!

Bursa'da uzun süredir kentsel dönüşüm çalışmaları ile adı anılan Akpınar 1050 Konutlar bölgesi için yeni bir model ortaya atıldı. Projede, 'Barcelona modeli'nin uygulanması bekleniyor.

Konuyla alakalı olarak İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ile olan görüşmesini köşesine taşıyan Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Akpınar 1050 Konutlar bugün taşıdığı risk nedeniyle öncelikli kentsel dönüşüm bölgesi olarak gündemde.

Ne var ki...

113 bin 500 metrekaresi özel mülkiyet parsellerden oluşan bu dev bölgeyle ilgili zorunlu olan kentsel dönüşümün nasıl olacağına bir türlü karar verilemiyor.

Bölgede...

Çeşitli girişimlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önerilen son düzenleme hak sahiplerinden kabul görmedi.

Bunun üzerine...

Kısa adı İMSİAD olan İnşaat Müteahhitleri İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği devreye girdi. Mimarlar Odası eski başkanlarından Şenol Şimşek'in bölge için hazırladığı 5 farklı dönüşüm projesiyle de hak sahiplerine gidildi.

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile birlikte yürütülen çalışma bölgede yaşayanların da desteğini aldı.

Açıkça söylemek gerekirse...

Projenin görsellerini incelerken ve amacı dinlerken heyecan duyup etkilendik.

Çünkü...

Dünyada kentleşme planı için örnek gösterilen Barcelona Şehir Modeli bu projenin ana temasını oluşturuyor. Bu yönüyle de bir ilk oluyor.

En önemli ayrıntı şu:

Mudanya Yolu'nda 1.450 metre olan ön cephedeki 65 blok kaldırılıyor. Arka bölümdeki 164 blok aynen korunuyor. Fakat, kaldırılan 65 bloktaki dairelerin eklenmesiyle kalan 164 blok zemin artı 7 kat olarak planlanıyor."