Bursa'da 1500 çocuk erkekliğe ilk adımı atacak

Bursa'da 1500 çocuk erkekliğe ilk adımı atacak

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda belediye iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen sünnet şenliği bu yıl 4 Eylül 2106 Pazar günü Merinos Park’ta yapılacak. Bugüne dek 17 bin çocuğun sünnetini gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerle çocuklarını sünnet ettiremeyen aileler ile ülkelerindeki savaştan kaçıp Bursa’ya sığınan Suriyeli ve Türkmen ailelerin çocuklarının da ilk mürüvvetlerinde yaşadıkları gurur ve sevinçlerine ortak oluyor.
Bursa’nın 17 ilçesinde belirlenen 1500 çocuğun sünneti, Bursa Özel Hayat Hastanesi bünyesinde uzman hekimler gözetiminde sağlığa uygun koşullarda gerçekleştirilecek.

Sünnet sonrası çocuklara yönelik enfeksiyon kontrolü de yine aynı uzman ekip tarafından yapılacak. Çocukların ayakkabı, pantolon, gömlek, pelerin, şapka ve asadan oluşan sünnet kıyafetleri ve diğer tüm ihtiyaçları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 4 Eylül de gerçekleştirilecek olan sünnet şöleni, Mevlid-i Şerif ile taçlanacak. Törende ailelerin ve misafirlerinin şölen alanına ulaşımı ve şölen sonrası evlere servisleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Merinos Park’taki dev organizasyonda on binlerce kişiye yemek servisi de yapılacak.

Hediyeler Başkan Altepe’den

Her yıl olduğu gibi bu yılda sünnet çocuklarına forma, oyuncak araba ve kol saatinden oluşan hediye paketlerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dağıtacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Sünnet Şenliği”ne katılmak isteyen aileler, bulundukları mahalle muhtarlıkları ile Yavuzselim Sosyal Yaşam Merkezi, Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi, Hamitler Çocuk Merkezi yetkililerinden ya da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün 444 16 00 telefonundan bilgi alabilirler.