Bursa'da 18 peruklu 'Ponzi' Arzu tutuklandı

Bursa'da 18 peruklu 'Ponzi' Arzu tutuklandı

'Ponzi' adı verilen yöntemle 60'a yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen Mertgil'in değişik peruklarla kılıktan kılığa girdiği fotoğrafları sosyal medya hesabında yer aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin savcılıktan alınan izin sonrası başlattığı soruşturma ardından, İzmir ve İstanbul illerinde de çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen Arzu Mertgil,  Mustafakemalpaşa İlçesi'nde  yakalandı. 'Saadet zinciri' benzeri olduğu söylenen 'Ponzi' adı verilen sistem ile 60 yakın kişiyi  13 milyon lira para dolandırdığı öne sürülen Arzu Mertgil'in üzerinde sahte kimlik ve ehliyet ile her dolandırıcılık sonrası kullandığı 18 adet farklı peruk ile döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan Arzu Mertgil, ifadesi alındıktan sonra 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan çıkarıldığı tutuklandı. Mertgil'in değişik peruklarla kılıktan kılığa girdiği fotoğrafları sosyal medya hesabında yer aldığı görüldü.

PONZİ YÖNTEMİ NEDİR?

Ponzi yöntemi, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya  sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı dolandırıcılık usulü  olarak biliniyor. Bu sistemde kişi, finansal kurumların vadettiğinden daha fazla  faiz getirisi önererek yatırımcı kazanmaya çalışıyor. Bu yöntem, geçmiş yıllarda  "Saadet" ve "Titan Zinciri" adlarıyla da biliniyordu.