Bursa'da 7 yaşında başladığı sigara hayatını kararttı

Bursa'da 7 yaşında başladığı sigara hayatını kararttı

Bursa'da, 21 sene sigara içen 46 yaşındaki Necmettin Yaşarof, burger (atardamarların tıkanması) hastalığına yakalandı. Ayak parmakları kesilen, el parmaklarının etleri dökülen ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkan Yaşarof, tedavi olmak istiyor.

Zihinsel engelli oğlu ve işitme engelli kızı bulunan Yaşarof, ameliyatın ardından 2 yıldır evinde yatalak halde. Eşi Ülker Yaşarof'un baktığı ailenin tek geçim kaynağı, kaymakamlığın yardımı ve engelli kızı için verilen 550 lira para. Bulgaristan göçmeni Yaşarof, henüz kimlik çıkartamadığı için Bulgar soyadını kullanıyor, tezkere ile ikamet ediyor. 18 yaşındaki oğlu Tunahan ile 14 yaşındaki kızı Çağla, uzun yıllar annelerinin soy ismini taşımış, çocuklar 1,5 yıl önce babalarının nüfusuna alınabilmiş.

Yaşarof'un asıl dramı ise el ve ayak parmaklarını kaybetmesine sebep olan ve kendisini yatağa mahkûm eden burger hastalığı ile başlıyor. 7 yaşından itibaren sigara içmeye başladığını kaydeden Necmettin Bey, hastalığın da sigaradan kaynaklandığını söylüyor. Yaşarof, 21 sene sigara içtiğini ve günde 3 paket bitirdiğini kaydediyor. 6 sene önce ayağında yara çıkmasıyla hastalığı fark ettiklerini ve sigarayı hemen bıraktığını anlatan Yaşarof'un sağ ayak parmaklarını 2 sene önce ameliyatla almışlar.

El parmakları da dökülen Yaşarof, "Sigara çok içiyordum, şimdi çok pişmanım. Bir sigara iki sigara derken alıştım ve çok içtim. Şu anda dizimde damarları açamıyorum. Buradan çıkabilsem, gezebilsem, kendi işimi kendim görebilsem yeterli." diye konuşuyor. Bakanlıktan gelip tedavi etme sözü verdiklerini belirten Yaşarof, "Tedavi edeceğiz diye söz verdiler ama ümidim yok. Herkes gelip bir şey söylüyor ama verilen sözler burada kalıyor." dedi.

'OĞLUM ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ, KIZIM İSE İŞİTME ENGELLİ'

Eşi Ülker Yaşarof ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Eşimin hastalığı burger hastalığı, her tarafı dökülüyor, kesilecek. Ayaklarından başladılar kesmeye, el parmakları döküldü. Diz kapakları açılmaya başladı. Sigortası olmadığı için ücretli bakıldı. İki kızım da özürlü. Oğlum zihinsel özürlü, kızım işitme sorunu var. Cihazları şu an tamirde, 500 milyon istiyorlar cihazlara. Cihaz olmadığı için şu an o da duymuyor. Eşim 1,5 seneden beri yatıyor. Devlet Hastanesi'nde parmakları kesildiğinden beri evden çıkamıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan geldiler, bacağından numune alıp analiz yapacaklarmış. Tedaviyi üstleneceğiz dediler, inşallah üstlenirler."

Eşine baktığı için çalışamadığını belirten anne Yaşarof, tek isteğinin eşinin tedavi edilmesi ve engelli çocuklarına maaş bağlanması olduğunu söylüyor. Yaşarof, ev sahibinin kendilerine sahip çıktığını hatta elektrik faturalarını bile zaman zaman ödediğini kaydediyor.
Ev sahipleri Elmas Çağlar da ailenin 7 senedir evinde oturduğunu ve başkalarının yardımı ile ayakta kaldığını belirterek, "Ben kira istemiyorum, verirlerse verirler, vermezlerse vermezler. Yok ki alayım. Yoku Allah almamış ben nasıl alayım." diye konuşuyor.