Bursa'da Aksu'ya üretim merkezi

Bursa'da Aksu'ya üretim merkezi

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kırsalda üretimi destekleyen faaliyetlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel İlçesi’nin Aksu köyünde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden üretim merkezinde incelemelerde bulundu.
Başkan Altepe, her alanda üretimin artması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bursa’da üretimin yaygınlaştırılması ve kadınların da üretime daha fazla katılması için köylerde de çalışmalar yapıyoruz ve kırsalın canlandırılmasını hedefliyoruz” dedi.


Doğal ürünler
Aksu köyünde önemli bir üretim merkezi oluşturulduğunu ifade eden Başkan Altepe, “İki katlı bina komple elden geçirildi, yenilendi. Aksu Köyü Kadınları Dayanışma Derneği üyeleri, köy kadınlarıyla birlikte burada tarhanadan salçaya, reçelden meyve suyuna kadar pek çok ürünle ilgili üretimler yapacak ve el emekleriyle ürettikleri doğal ürünleri pazarlamış olacaklar. Böylece kadınlar, hem aile bütçelerine katkı sağlayacak, hem de boş zamanlarını burada değerlendirecekler” diye konuştu.
Başkan Altepe, üretim merkeziyle ilgili son hazırlıkların yapıldığını da belirterek, “Üretim merkezi, çevre düzenlemeleriyle birlikte Aksu köyüne değer katacak ve kadınlara da destek sağlayacak” ifadesini kullandı.
Aksu Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Aysel Şenman ise Başkan Altepe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “İnşallah hijyene uygun, sağlıklı bir ortamda üretimlerimizi yapmaya çalışacağız” dedi.