Bursa'da altyapıya dev bütçe

Bursa'da altyapıya dev bütçe
BUSKİ Genel Müdürlüğü 2016 tahmini bütçesini 1 milyar 50 milyon TL olarak belirlerken, bütçesinin yaklaşık yüzde 65’i yatırımlara tahsis edildi.
Bursa’nın en önde gelen hizmet kurumu konumundaki Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, 2016’yı “yatırım yılı” ilan etti. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın başkanlığında bir araya gelen daire başkanları bütçenin ayrıntıları üzerinde durum değerlendirmesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğü ve yol göstericiliğindeki çalışmalarına bütün hızıyla devam ettiklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, 2016’yı “yatırım yılı” ilan ettiklerini vurguladı.

Yatırımcı ve icracı daire başkanlıklarıyla 2016 yılı bütçesi üzerinde durum değerlendirmesinde bulunduklarını dile getiren Çetinavcı, “Bilindiği üzere, geçen yıl yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında Bursa il sınırlarının tamamı büyükşehir statüsüne kavuştu. Bu durum, görev ve sorumluluk sahamızın, bütün Bursa’yı kapsayacak genişliğe ulaştığının da göstergesi anlamına geliyor. ‘Sağlıklı şehir Bursa’ hedefine giden yolda, altyapı çalışmalarımıza bundan önceki yıllarda olduğu gibi 2016’da da artan bir ivmeyle devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan toplantıda daire başkanlıklarının 2016’ya yönelik plan, proje ve yatırımları masaya yatırıldı. Yatırımların sürekliliği noktasında alınması gereken önlemlerin de dile getirildiği toplantıda 2016 tahmini bütçesi 1 milyar 50 milyon TL olarak belirlendi. Bu, 2015 bütçesine göre yüzde 10’luk artışa işaret ediyor. Buna göre, 2015 bütçesine göre yüzde 10’luk artışa tekabül eden 2016 bütçesinin yaklaşık yüzde 65’i yatırımlara tahsis edilecek.
BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı tahmini bütçesi, Büyükşehir Belediyesi’nin aralık ayında gerçekleştirilecek olan Meclis Toplantısı’nda oylamaya sunulacak.