Bursa'da bir mahalle daha dönüşüyor!

Bursa'da bir mahalle daha dönüşüyor!

Yıldırım Belediyesi, dönüşüm hamlesini Sinandede Mahallesi'nde sürdürüyor. Bölgenin çehresini değiştirecek dönüşüm projesiyle Sinandede Mahallesi yeni modern, ferah ve güvenli konutlara sahip olacak. 10 bin metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 312 dairenin yapılacağı 2. Etap projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Başolhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başol, hak sahipleri, Sinandede Mahalle Muhtarı İsmail Ali Koca, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞ RIZASI ÖNCELİĞİMİZ'          

Törende yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün vatandaşların da rızasının alınarak yapıldığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu hatırlattı. "Önemli olan bina yaparken gönülleri de yapmak" diyen Başkan Edebali, "Hak sahibi vatandaşlarımızı güvenle yaşayabilecekleri konutlara kavuşturuyoruz. Burada daha önceden yer alan 90 adet çarpık ve plansız yapıların yerini modern ve güvenli konutlar yer alacak. Sinandede Mahallemizde gerçekleştirilecek bu dönüşüm bizim şehir vizyonumuz için ideal bir çalışma" dedi. Kentsel dönüşümü Yıldırım'da ortak paydaşlarla birlikte gerçekleştirme anlamında projenin en önemli adımlardan biri olduğunu belirten Başkan Edebali, "Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Yerel yönetim, merkezi hükümet ve özel teşebbüs eliyle bunu gerçekleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.,

'ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Modern şehirleşme adına yaptığımız çalışmalarda günü kurtarmak için değil geleceğe taşımak amacıyla uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım'a değer katacak, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu projeleri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. Yıldırım'ı yeniden inşa etmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Edebali, "İlçemizin yarısının imar düzenini değiştiriyoruz. Yıldırım'ı daha yaşanabilir bir yer yapmak adına vizyon projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin inşasını sürdürüyoruz. Sular Vadisi Doğa Parkı çalışmaları sürüyor. Sadece Bursa'ya değil tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesinde inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Bunların yansıra Osmanlı Mahallesi, gençlik merkezleri, Engelsiz Yaşam Merkezi,  gibi projeleri ilçemize kazandırarak, kentsel dönüşüm alanında geri adım atmadan Yıldırım'ı geleceğe adım adım taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK UYGULAMALAR

Töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise Yıldırım'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesini takdirle takip ettiklerini belirtti. Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak dönüşüm projelerinin Türkiye için örnek olacağını ifade eden Osman Mesten, "Merkezi hükümet olarak Sayın Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye desteğimiz tam. Sinandede Mahallesi'ne ve Yıldırım'a artı değer katacak dönüşüm projesi tüm hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun" dedi. Başolhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başol da yaptığı konuşmada bölgede yıllardır süren sorunu çözerek kentsel dönüşümün gerçekleşmesine katkı sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür etti. Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı için 471 hak sahibinin rızasını alarak projeye başladıklarını belirtti.