Bursa'da boğularak ölen öğrencilerin okullarında hüzün

Bursa'da boğularak ölen öğrencilerin okullarında hüzün

Bünyamin Güzeltaş ile Metin Şener’in hayatlarını kaybetmesi yakınlarını hüzne boğarken, eğitim gördükleri sınıflardaki sıralarına gül ve fotoğrafları koyuldu.

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde eğitim gören 15 yaşındaki Bünyamin Güzeltaş, Yusuf Koldanca ve Metin Şener, gezmek için Boğazköy Barajı’na gittiler. Öğrencilerden Bünyamin Güzeltaş ve Metin Şener serinlemek amacıyla barajın hemen bitişiğinde oluşan gölete girdi. Yüzme bilmeyen iki öğrenci gölet içerisinde çırpınmaya başladı. Arkadaşlarının gölet içerisinde çırpındığını gören Yusuf Koldanca, kıyafetlerini çıkarıp arkadaşlarını kurtarmak için gölete atladı ancak yüzme bilmediği için boğulacağını anlayınca sudan çıkmak zorunda kaldı. Arkadaşlarının su içerisinde kaybolduğunu gören Koldanca, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Sualtı polisi buldu

Olay yerine gelen ekipler durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü sualtı polisine bildirdiler. Sualtı polisleri Bünyamin Güzeltaş ve Metin Şener’in cansız bedenlerine ulaştı. İki öğrencinin cansız bedenleri sudan çıkartılırken, Huzur Mahallesi Abdülhamithan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Bünyamin Güzeltaş ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü Mesleki ve Teknik Lisesi 1. sınıf öğrencisi Metin Şener’in cenazeleri savcılık incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Okullarında hüzün

Bursa Adli Tıp Kurumundan ailelerine teslim edilen öğrencilerin cenazeleri dün gece saatlerinde Huzur Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedildi. Bugün ise Abdülhamithan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Bünyamin Güzeltaş ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü Mesleki ve Teknik Lisesi 1. sınıf öğrencisi Metin Şener’in sıralarına arkadaşları tarafından fotoğrafları ve gül bırakıldı.