Bursa'da burs seferberliği!

Bursa'da burs seferberliği!

Orhaneli’de üniversiteyi kazanıp maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan öğrencilere burs verebilmek için Orhaneli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Türkiye’yi seven herkesin, çocuğun siyasi düşüncesi ne olursa olsun mutlaka okutabilmemiz lazım” dedi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, dağ yöresinde yaşayan insanların ekonomik seviyesinin düşük olduğunu belirten, “Orhaneli’yi daha önce doğu statüsüne alarak burada 7 yıl hizmet veren doğu hizmetini yapmış statüsünü kazandık. O kanundan sonra eğitimde öğretmen açığımız kalmadı. Bununla birlikte Orhaneli’de eğitim kalitesi çok yükseldi. Üniversite sınavını kazananların da sayısı arttı. Bu başarıda öğretmenlerimizin çok büyük emeği var” dedi.

“GENÇLERİMİZ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇMALI”
Üniversiteyi kazanan çok öğrenci olduğunu ancak ekonomik şartları yetmeyen öğrencilerin bu yüzden üniversiteye gidemediğe dikkat çeken Tatlıoğlu, “Biz bu duruma Orhaneli Belediyesi olarak el koyduk ve öğrencilerimize burs vermeye başladık. Ancak CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak belediyelerin öğrencilere verdiği burslar kaldırıldı. Bir öğrencinin bir yerden burs alması, burs aldığı partiye gönül verdiği anlamına gelmez. Biz Türk gencinin tamamını okutmalıyız. Gençlerimiz aydın, proje üreten, Türkiye’nin önünü açan insanlar olmalı” diye konuştu.

DERNEK VASITASIYLA ÖĞRENCİLERE BURS
Orhaneli Belediyesi olarak öğrencilere burs verilemeyince ilçede bir eğitim derneği kurulduğunu dile getiren Tatlıoğlu, “Kurulan Orhaneli Eğitim, Yardım ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla insanlardan yardım toplayarak öğrencilerimize burs veriyoruz. Orhaneli’deki memurlardan, muhtarlardan, öğretmenlerden, imamlardan, kömür işletmelerinden, belediye personelinden, esnaftan, termik santrallerinden yardımlar talep ettik. Şuanda 70’i aşkın üniversite öğrencisi fakir gencimiz var. Bunların hepsini okutabilmeliyiz. Maalesef hepsine yetişemiyoruz. Türkiye’yi seven herkesin, çocuğun siyasi düşüncesi ne olursa olsun mutlaka okutabilmemiz lazım. Bu sebeple derneğimizi kurduk. Bütün halkımızdan bu konuda ilgi bekliyoruz” dedi.