Bursa'da büyüleyen görüntüler! Hayran kalacaksınız

Bursa'da büyüleyen görüntüler! Hayran kalacaksınız

Türkiye'nin en önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, dün öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ile kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı.

Zirve beyaz örtüyle kaplanırken dağ yoluda beyaza büründü.

Kar yağışının ardından beyaza bürünen ve kartpostallık görüntüler oluşturan Bursa-Uludağ yolu, drone ile havadan görüntülendi.

Uludağ'da kar kalınlığı 75 santimetre

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 75 santimetre oldu.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı, son yağışların ardından 75 santimetreye yükseldi.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 18, en yüksek sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Uludağ'ı tercih eden yerli ve yabancı tatilciler, kayak ve snowboard yapıp, kar topu oynayarak karın tadını çıkarıyor.

Uludağ'da gıda denetimi

Bursa'da yaklaşan yılbaşı öncesi Uludağ'da bulunan otel ve işletmeler denetlendi. İl Müdürü Hamit Aygül, "Vatandaşlarımızın güvenilir gıda konusunda en iyi hizmeti alabilmeleri için denetimleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yılbaşı'nın yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen ve Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ'da gıda denetimleri sıklaştı. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün bizzat katıldığı denetimlerde, Uludağ 1'inci ve 2'nci gelişim bölgesinde bulunan otel ve işletmeler denetlendi. Denetlenen 20 otel, 40 satış yeri, 60 toplu tüketim yeri ve 30 açık alkollü içki sunumu yapan işetmelerde; gıda ve alkollü içkilerin güvenilirliği, genel ve özel hijyen esaslarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. İşletmelere Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği ile ilgili olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Aygül, denetimler esnasında, vatandaşların gönül rahatlığıyla gıda tüketmesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Vatandaşlarımızın güvenilir gıda konusunda en iyi hizmeti alabilmeleri için denetimleri gerçekleştiriyoruz. Denetimleri aralıksız sürdüreceğiz. Gıda güvenliği olmadan sağlıklı bir toplum olamayacağının bilinciyle hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.