Bursa'da can dostlarının sağlığı güvende

Bursa'da can dostlarının sağlığı güvende

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, hasta sokak hayvanlarını hayata döndürüyor. 2015 yılının 9 aylık döneminde merkeze getirilen sahipsiz hayvanlardan 3 bin 635 kedi ve köpek tedavi edildi.

Osmangazi Belediyesi tarafından 2007 yılında hizmete açılan Avrupa’nın en büyük ve en modern tesisi olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, sahipsiz sokak hayvanlarına konforlu hastane hizmeti veriyor. 2015 yılının ilk 9 ayında merkeze getirilen sahipsiz sokak hayvanlarından 199 köpek medikal tedavi, 198 köpek konservatif (koruyucu amaçlı, ameliyatsız) tedavi görerek sağlığına kavuştu. Yılın aynı döneminde 577 kediye medikal, 408 kediye de konservatif tedavi uygulaması gerçekleştirilirken, 101 yavrulu köpek medikal, 17 yavrulu köpek de sağlıklarına kavuştu.

Merkez yetkilileri, 9 aylık sürede toplam 2 bin 132 kedi ve köpeğin de iç ve dış parazit uygulaması ve aşılamalarının yapıldığını, hastalık ve tedavi gerektiren bir soruna rastlanmayan hayvanların ise konservatif tedavi uygulamalarının ardından yapılan kısırlaştırma işlemleri sonrası, kulak küpesi ve cip takılarak alındıkları yaşam alanlarına bırakıldığını söylediler.



Barınakta aynı zamanda 9 aylık süreçte kedi ve köpeklere ortopedik ve sindirim sistemi rahatsızlıkları üzerine cerrahi müdahaleler ile fıtık ve yumuşak doku operasyonu gibi tedavi ve ameliyatlar yapılarak can dostlar sağlıklarına kavuşturuldu.

Hamitler Mahallesinde 114 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve içerisinde ilk kabul ünitesi, poliklinik, operasyon sonrası müşahede odası, yavrulu anne bakım bölümü, pansiyon, kedi evi, doğal yaşam alanı at tavlası gibi 15 farklı bölümün yer aldığı merkezde, 4 veteriner hekim, tekniker, idari personel ve yardımcı personelin de içinde bulunduğu 50 kişilik ekip görev yapıyor.

Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin her yerindeki yardıma ihtiyacı olan tüm sokak hayvanlarına da kucak açan merkezde görevli 3 ekip tarafından küpesiz, sahipsiz sokak hayvanları merkeze getirilerek her türlü bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra yeniden doğal yaşama alanlarına bırakılıyor.