Bursa'da cankurtaranlar hayata bağladı

Bursa'da cankurtaranlar hayata bağladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaran ekibi, serinlemek ve yüzmek için denizden veya gölden faydalanan vatandaşları olası boğulma olaylarına karşı korumak amacıyla sezon boyunca sahillerde adeta devriye attı.

Sezon öncesi özellikle mesire alanlarında yüzmeye uygun olmayan gölet, dere, baraj gölü gibi noktalara 230 adet güvenlik ve uyarı tabelaları dikildi.

'Bu bölgede suya girmek yasaktır', 'Güvenlik mantarları dışında denize girmek tehlikeli ve yasaktır', 'Kayalardan denize atlamak tehlikeli ve yasaktır', 'Cankurtaranların talimatlarına uyunuz' yazılı tabelalarla, vatandaşlar olası boğulma ve yaralanma olaylarına karşı uyarıldı.

181 kişi kurtarıldı

Deniz ve plaj temizliğinin düzenli olarak yapılması, plajlara halkın yararlanabileceği duş sistemleri ve farklı tesislerin kurulması Bursa sahillerine olan ilgili her yıl artırırken, Gemlik, Mudanya, Karacabey, Orhangazi ve İznik ilçelerindeki 16 bin metrelik güvenli yüzülebilir plaj alanına, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nca 16 bin 650 metrelik güvenlik mantarı serildi.

Bu tedbirlerin yanında 15 farklı noktada 45 cankurtaran ve 10 cankurtaran teknesi ile devriye atılarak, olası tehlikelere karşı vatandaşlar uyarıldı. 1 Haziran - 14 Eylül 2018 tarihleri arasındaki sezon boyunca İtfaiye Daire Başkanlığı kayıtlarına 188 boğulma vakası yansıdı.

Bu olaylara anında müdahale eden cankurtaranlar, 181 vatandaşı kurtarmayı başardı. İki vatandaş cankurtaranların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, yaşamını yitiren 5 vatandaşın ise mesai saatleri dışında ve yüzme alanı olarak belirlenen alanların dışında boğuldukları belirlendi.