Bursa'da çifte cinayette iki kez ömür boyu hapis istendi

Bursa'da çifte cinayette iki kez ömür boyu hapis istendi

Durak Bursa'da verdiği ifadede, "Aramızda alacak meselesi yüzünden kavga çıktı. Bana ateş ettiler. Ben de ölmemek için kendimi savunmak zorunda kaldım" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesin 8 kilometre uzaklıktaki Gökçeören Köyünde geçen 9 Mart günü ormanlık alana giden köylüler, yol kenarında tabanca ile öldürülmüş iki erkek cesedini yan yana görünce, jandarmaya haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, öldürülenlerin Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp olduğunu belirledi.

Araştırma yapan jandarma, Sinan Yalçınkaya'nın Bursa'da telefon bayii işletip kahvehane çalıştırdığını tespit etti. Aynı olayda öldürülen Erhan Özalp'in ise İstanbul'da yaşadığı, Sinan Yalçınkaya'nın kardeşi Deniz Yalçınkaya'nın, geçen eylül ayında Merkez Yıldırım ve Kestel ilçelerinde bir gün arayla 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmasının ardından, kendisini korumak için Bursa'ya geldiğini öğrendi.

Öldürülen Sinan Yalçınkaya'nın cep telefonu ile yaptığı görüşmeleri takip eden jandarma, katil zanlısı olarak Yalçınkaya'nın birlikte ticarette yaptığını belirlediği İsa Durak'ı aramaya başladı. Kendisine ulaşılamayan Durak'ın Bursa'da bulunan kız arkadaşını takibe alan jandarma, adı açıklanmayan genç kızın Kahramanmaraş'a gitmek için bilet almasından şüphelendi. Otobüse yolcu gibi binen sivil ekipler Durak'ı Kahramanmaraş'ta cinayette kullandığı tüfek ile yakaladı. bursa'ya getirilerek tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Bursa Adliyesi'ne getirilen İsa Durak savcıya verdiği ifadede, "Benim Sinan'dan alacağım vardı. Olay günü Gökçeören Köyündeki bağ evime giderken Sinan beni aradı. Konuşmamız gerektiğini söyledi. Yolda bekledim. Alacağım olan Sinan kullandığım pikap aracı da başkasına sattığını söyleyip benden isteyince tartıştık. Tabancaları ile bana ateş edince kullandığım araçtaki silahımla kendimi korumak için onlara ateş ettim. Sonra da kaçtım" dedi.

Savcılık soruşturması tamamlanan İsa Durak hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde kasten adam öldürmek" suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Durak'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.