Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

/

Cuma

/

Cumartesi

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da çoban köpeği, kuzuya süt annelik yapıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde genç çobanın sürüsündeki kuzuya sürüyü koruyan Sarı ismindeki köpek, süt annelik yapıyor.

Yayınlanma:

Sarı ismini verilen köpek, hem 7 yavrusunu hem de annesini emmeyen 15 günlük kuzuyu emzirerek annelik yapıyor. Annesinin sütünün az olması sebebiyle köpeği emen kuzunun artık iki annesi var.

İnegöl’ün kırsal Cerrah mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan genç girişimci Sezer Çubuk’un (19) kuzusunun annesinin sütü yetmediği için uzun süre emmediğini tespit etti. Çubuk, kuzusunu doyurmak için diğer koyunlardan süt sağıp vermeye başladı. Sarı ismini verdiği çoban köpeği ise 10 gün önce küçükbaş hayvanlarının yaşadığı ahırda 1 batımda 7 yavru dünyaya getirdi. Yavrularını emzirmek için ahıra giren köpeği görüp gelen kuzu da emmeye başladı. Bu durumu gören genç girişimci Çubuk, büyük şaşkınlık yaşadı.

İLGİLİ HABER İDO Bilet Ücretlerine Büyük Zam
Bursa’nın İnegöl ilçesinde genç çobanın sürüsündeki kuzuya sürüyü koruyan Sarı ismindeki köpek, süt annelik yapıyor.

Durumu anlatan Sezer Çubuk, “Kuzuyu zaten koyundan keçiden emziriyorduk. Köpeğimizin yavruları olunca bunların olduğu yere köpeği getirdik. Bir baktık ki kuzu köpeği de emiyor. Biz de şaşırdık tabii, bu normal bir şey değil. Çok şaşırdık ve bize değişik geldi. Yani kuzumuzun süt annesi de olmuş oldu. Şu anda doyduğu için keyfi de yerinde. Allah izin verirse kocaman kuzu olacak ve o da anne olacak” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler