Bursa'da dağ köylerine Osmangazi desteği

Bursa'da dağ köylerine Osmangazi desteği

Mahalle statüsüne geçen köylerdeki yaşam kalitesi, Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı hizmetler ile en üst seviyeye çıkıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinin yanı sıra ova ve dağ kesimindeki mahallelerin ihtiyacını da karşılamak için çalışıyor. Köyden mahalleye dönüşen Büyükdeliller Mahallesi de Osmangazi Belediyesi'nin hizmetleriyle kalkındı. Tarihi mahalleye 3 adet köy fırını, abdestlik ve bay-bayan wc kazandıran Osmangazi Belediyesi, köy yollarını da tamamen yeniledi. Belediye ekipleri, son olarak Büyükdeliller'e bağlı Keles Caddesi, 12. Fatih Sokak, İmam Sokak, Arı Sokak ile Dikkaldırım Sokak'ta asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi. 615 metre uzunluğundaki yolların zemini ekipler tarafından kazılıp, dolgu malzemesi çekildikten sonra sıcak asfaltla kaplandı. Kaplama için toplam 860 ton asfalt kullanıldı.

Merkezdeki hizmetlerin tamamını kırsal kesimlere de götürdüklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi'ye bağlı 136 mahallemizin hepsi hizmet sınırlarımız içerisinde. Belediye olarak altyapı çalışmalarının yanı sıra, vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Köylerimizin yollarını yenileyerek, meydan, spor tesisi ve parklar kazandırıyoruz. Özellikle pandemi sürecinde vatandaşlarımız kentten köye göç ediyorlar. Yaptığımız çalışmalar tüm hemşehrilerimiz için hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Büyükdeliller Mahallesi ziyaretinde, vatandaşlarla sohbet eden Başkan Dündar, yenilenen yollardan yürüyerek yatırımları inceledi. Büyükdeliller Mahalle Muhtarı Ünal Oruç ve mahalle sakinleri, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Dündar'a teşekkür etti.